Ovih je dana do nas došla vijest da je Pithos na zagrebačkom Zelenom valu, točnije u ulici Jurja Žerjavića na broju 7, ponovno otvoren. I ne samo to, mali lokal koji je prije nudio jednostavna, domaća jela, a posljednjih nekoliko mjeseci prije zatvaranja i pizze, preuzeo je Vani Peševski, suprug naše popularne glazbenice i medijske ličnosti Ide Prester.
Peševski inače u Beogradu vodi Bistro Grad, prilično popularno mjesto gdje se nude doručak, mala jela, salate, juhe, konkretnija glavna jela, tjestenine, sendviči i drugo. Ovo mu je prvi zagrebački ugostiteljski projekt, a u priču se, kako saznajemo, odlučio upustiti u suradnji s privatnim chefom Martinom Reljanovićem.
U Pithosu vol.2, kako ga još nazivaju, tako od ponedjeljka do petka do 17 sati gosti mogu uživati u jelima na žlicu kao što su grašak varivo i vinski gulaš, ali i u, primjerice, rižotu s piletinom i tikvicama, popečcima od quinoe, bečkom odresku i osliću na razne načine. Cijene su pristupačne i kreću se od 5,50 eura do 10 eura. Osim glavnih domaćih jela, nude i slane pite, štrudle i baklavu po cijeni od 2,50 do 3 eura po komadu.
Od pića izdvajaju kućno vino po cijeni od 2,50 eura za čašu, a uz ručak se naručiti mogu i odabrana vina iz susjednih Nesputanih vina.
Sudeći po objavama na društvenim mrežama, ponovno otvorenom Pithosu već je dobro krenulo i u prvim danima sva pripremljena jela uspjeli su rasprodati. Upravo zato, čini nam se da bi Pithos vol.2 mogao biti novo hit mjesto za usputni gablec u gradu. Jedini problem mogao bi biti parking, koji je na Zelenom valu prilično teško uhvatiti, no budući da Peševski već nekoliko godina uspješno vodi beogradski Bistro Grad, vjerujemo kako će uspjeti i u tome da se i za ovo, možda pomalo skriveno mjesto, brzo pročuje i među zagrebačkim gurmanima te kako će oni zainteresirani već pronaći način da do Pithosa dođu i kušaju šte to novo tamo kuha.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....