RADIONICE I KUŠANJA

Najavljen je novi Toč festival, program zvuči više nego zanimljivo, a ponuda hrane i pića baš dobro

 Berislava Picek/Cropix
TOČ Festival, koji se održava od 20. do 23. lipnja 2024., najavljuju organizatori, redefinirat će festivalsko iskustvo ponudom ekskluzivnog spoja odmora i festivala.

"Zamislite okupljanje koje obuhvaća wellness, kreativnost, glazbu uživo i zajednicu - uz uživanje u najfinijim prirodnim vinima, hrani koju pripremaju vrhunski kuhari i lokalni majstori pripreme hrane na vatri, specialty kavi, čajevima, kombuchama i nizu radionica", poručuju organizatori Toča i najavljuju novo izdanje ovog popularnog festivala koji se i ove godine, drugi put zaredom, održava u Ninu.

image
Berislava Picek/Cropix

Osmislili su program koji slavi ljepotu Hrvatske i duh sporog življenja, najavljuju, pa je tako ovogodišnje izdanje festivala ispunjeno pažljivo kuriranim programom radionica, kulturnim iskustvima i wellness aktivnostima. Cilj festivala je, dodaju, stvoriti osjećaj zajedništva, potičući sudionike na povezivanje sa srodnim osobama na smislen način.

"Tijekom četiri dana festivala, posjetitelji će imati priliku sudjelovati u transformativnom putovanju koje će obogatiti njihov duh i tijelo."

Ono što nas najviše zanima na Toč Festivalu, naravno, su hrana i piće. Gastronomija i ove godine preuzima centralnu ulogu pa će od 20. do 23. lipnja posjetitelji imati priliku uživati u kulinarskim delicijama koje će za njih pripremati kuhari i strastveni vinari - Ivan Tartaro, Vania Ardiles, Tihomir Antunović i drugi talentirani lokalni kuhari. Osim toga, logično, svaki dan festivala, posjetitelji će imati priliku uživati i učiti o najboljim prirodnim vinima.

Uz vina, posjetitelji će imati prilike sudjelovati i u radionicama te otkrivati složene okuse specialty kave od najboljih lokalnih pržionica, kao što je Lively Coffee Roasters, isprobati selekciju finih čajeva i osvježavajućih kombucha brendova Isa Kombucha i Kucha Kombucha.

image
Berislava Picek/Cropix

Također, posjetitelji će se moći pridružiti osnivačici festivala Nini Štulić i Vaniji Ardiles u otkrivanju kako bezalkoholna pića i vina mogu harmonično pratiti veganske zalogaje, a u sklopu festivala održat će se i edukativni panel i kulinarske demonstracije na temu ‘Masti’.

‘Local Street Food’ doživljaj - Ne propustite Ljetnu TOČ Feštu u starom gradu, gdje u suorganizaciji s Gradom Ninom i Nin Turizmom, možete uživati u autentičnim lokalnim delicijama uz koncert benda “nemanja” i DJ setove Pepi Jogarde-a.

Među čitavim nizom aktivnosti vrijedi istaknuti i predavanja i radionicu na temu kompostiranja, berbe samoniklog bilja i aranžiranja stola te kuhanje na otvorenoj vatri sa chefom Tartarom.

Broj ulaznica je ograničen, prodaju se od 223 do 337 eura, ovisno o aktivnostima, a mogu se pronaći na službenoj stranici festivala. Svaka ulaznica uključuje hranu i piće kroz sva 4 dana, odabrane radionice i pristup svim festivalskim lokacijama. Smještaj nije uključen u cijenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. kolovoz 2024 12:59