The World‘s Best Bar

Najbolji bar na svijetu nalazi se u Meksiku, posebnu pažnju posvećuju tehnikama, a imaju i vlastiti laboratorij

Ako uskoro putujete, a baš volite popiti dobar koktel, ovo je lista koja će vam sigurno trebati

Početkom tjedna u Madridu je održana dodjela nagrada The World‘s Best Bar. Proglašeno je 50 najboljih barova na svijetu, a titulu najboljeg odnio je Handshake Sp eakeasy, kako ga nazivaju, sjajna zvijezda meksičke barske scene. Na drugom mjestu nalazi se Bar Leone u Hong Kongu, na trećem Sips iz Barcelone, inače prošlogodišnji pobjednik, na četvrtom mjestu Tayer + Elementary u Londonu, a na petom Jigger & Pony u Singapuru. Nama najbliže nalaze se barovi u Rimu i Milanu. To su Drink Kong na 33. mjestu, Moebius Milano na 38. mjestu i 1930 na 50. mjestu.

Najbolji bar na svijetu nalazi se, dakle, u Mexico Cityju, u četvrti Colonia Juárez i, kako kažu iz The World‘s Best Bara, donosi čisti meksički duh i energiju. Popis pića je minimalistički, ali glavni barmen Eric Van Beek koristi napredne tehnike pa je svako piće zapravo daleko složenije nego što se čini na prvi pogled. Često mu za pripremu svih dodataka treba i do 48 sati. U sklopu bara nalazi se i laboratorij, koji vodi Yiyi Aparicio, gdje svakodnevno eksperimentiraju s novim okusima i idejama. Također, proizvode i vlastiti biter - Di Battista.

Jedan od najboljih koktela koji ćete ovdje popiti je, kažu, Fig Martini, koji je Eric Van Beek ovdje napravio prvi, ali kada se već nađete ovdje, nemojte propustiti niti Salt N Pepper, kombinaciju mezcala s jagodama i zelenom paprikom.

Handshake Speakeasy prošle je godine bio na trećem mjestu na listi najboljih prema izboru The World‘s Best Bar.

Drugi na listi, Bar Leone u Hong Kongu, je pak, nešto posve drugačije. Uređen je u talijanskom stilu, prostor je topao i ugodan, a lista koktela ovdje ispunjena je klasicima, koje Lorenzo Antinori, voditelj i menadžer bara iznimno poštuje. Ipak, svaki od njih učinio je posebnim malim zaokretom. Također, ovdje uz koktel možete uživati i u ponekom talijanskom zalogaju, kao što je, primjerice, njihov slavni mortadela sendvič.

Treći na listi je Sips, prošlogodišnji pobjednik, bar u kojem se zna da pića moraju biti ozbiljna, ali način na koji se ona prezentiraju gostu uopće ne mora biti takav. Primjerice, njihov Primordial, kombinacija 12 godina starog viskija, Ruby Porta i pera nashija (azijske kruške) poslužuje se u neobičnoj metalnoj posudi i ispija s dvije ruke, dok Daiquiri Heliodora poslužuju tako da pred gostom rade led od grejpa.

U Sipsu također postoji i bar unutar bara koji nudi iskustvo uživanja u tasting meniju, nazivaju ga Esencia.

Cijelu listu najboljih barova na svijetu možete pogledati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. listopad 2024 14:05