Boljih nema nadaleko

Najbolji dalmatinski ćevapi stigli su u Zagreb! Duje Pisac na otvorenju najavio velike novosti

Kako nam je ispričao, ovdje Chevap by Duje Pisac ne staje, već kreće u novu poslovnu avanturu, ovog puta preko granice

Duje Pisac napokon je stigao u Zagreb! Ili, bolje rečeno, napokon je u Zagrebu u sklopu popularnog trgovačkog centra City Center One West otvorio novu poslovnicu poznatog lokala Chevap by chef Duje Pisac s Joškom Kerumom, vlasnikom Joker grupe u čijem se portfelju uz mnogobrojne brendove nalazi i Chevap, te time omogućio čak 16 novih radnih mjesta u Zagrebu, a sveukupno danas zapošljavaju više od 160 ljudi.

image

Duje Pisac

Marko Todorov/Cropix

"Ovo nam je sad deveti lokal. I to u godinu dana", kaže nam ponosno na dan otvorenja. Praćeni mirisom mesa s roštilja, okupilo se oko Chevapa by Duje Pisac u Food Courtu u poznatom zagrebačkom centru više desetaka ljudi znatiželjno gledajući što je sve u ponudi, jer o Dujinim se ćevapima čulo i van naših granica.

Na pitanje kako mu je to pošlo za rukom u današnjim prilikama, smije se i kaže: "Ne troši se na gluposti i skupe aute, nego se ulaže u posao"! A ni s pronalaskom radne snage, od čega se mnogim ovdašnjim ugostiteljima diže kosa na glavi, pogotovo u sezoni, on nije imao baš nikakvih problema.

image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image

U zagrebačkom Chevapu zaposleno je 16 ljudi

Marko Todorov/Cropix

"Kad imate lokale koji rade cijelu godinu, kao moji, kad ljudima dajte dobru plaću, slobodne dane i osigurate radno vrijeme od 7,5 sati, nije vam problem naći dobre radnike", savjetuje.

I dok se već na dan otvorenja stvara red ispred nove zagrebačke adrese za dobro meso s roštilja, Duje zadovoljno ponavlja kako je ključ njegova uspjeha - za ćevape za koje mnogi kažu da boljih nema nadaleko - u kvalitetnim namirnicama koje onda on kasnije doradi po svojoj recepturi.

image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image

Svo meso za svoja jela chef Pisac nabavlja u Hrvatskoj

Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix

"Ja sam vam lokalpatriot! Dakle, sve naše meso je iz Hrvatske, iz naše Slavonije. Volim da naši domaći ljudi rade i budu dostojno plaćeni za svoj posao, da ja radim, da su mi gosti sretni i da nam se opet vrate. Cilj mi je da smo svi u ovom poslu zadovoljni i da imamo koristi", kaže ovaj naš chef, koji usko surađuje s poznatom dalmatinskom mesnicom Škokić, koja je nedavno otvorena i na zagrebačkoj Trešnjevci, a prodaje i drži samo domaće meso.

Kako nam je ekskluzivno potvrdio Duje Pisac, već 1. rujna šire se izvan granica Hrvatske, odnosno otvaraju Chevap u Ljubljani, a u planu su i franšize po ostalim zemljama zbog brojnih upita.

image
Marko Todorov/Cropix
image

U mesnici Škokić, koja je nedavno otvorena na Trešnjevci, možete pronaći meso koje koristi i ovaj chef

Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image

Poslovni partneri Joško Kerum, vlasnik Joker Grupe i Duje Pisac

Marko Todorov/Cropix

Ideja o ovom poslovnom potezu zapocela je kada je Joško Kerum kao gost prvi puta probao Dujine ćevape i rekao mu kako bi to trebalo biti jelo koje si svatko može priuštiti, prica nam Duje. Nakon toga slijedilo je otvaranje prvog Chevapa u Joškovom shopping centru Joker i s time je krenulo njihovo poslovno partnerstvo, koje polako, ali sigurno prerasta u carstvo.

image
Marko Todorov/Cropix

A cijene jela u ponudi su od 5,50 eura za peticu u somunu do, primjerice, 11 za one u somunu u umaku od kajmaka. Burgeri su nešto skuplji i stoje 11,50, donosno 12,50 eura, no dobit ćete čisto juneće meso težine od 200 grama, odležano 21 dan, kako smo već pisali, u odličnom brioš pecivu.

Inače, Chevap by Duje Pisac uz ovu novu, zagrebačku lokaciju, možete pronaći i u splitskom Jokeru i City Center One-u, ali i u Omišu, Sinju, Hvaru i Stari Gradu te Podstrani, a ponudu jela i sve lokacije možete vidjeti na www.chevap.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. kolovoz 2024 16:56