Takvih nema ni u Sarajevu

Najbolji splitski ćevapi stižu u Zagreb! Duje Pisac otvara Chevap u popularnom trgovačkom centru

Ovo je vrlo produktivna godina za našeg chefa - njegovi lokali otvoreni su na više lokacija u Dalmaciji, a uskoro će se zapaliti roštilj i u metropoli

Nakon što se proslavio svojim ćevapčićima i drugim delicijama od mljevenog mesa, Duje Pisac otvorio je Chevap by Duje Pisac u splitskom trgovačkom centru Joker, City Centeru One u Splitu, u gradu Hvaru i Stari Gradu, potom u svibnju u Sinju, pa u lipnju u Omišu, a uskoro stiže i u Zagreb!

Naime, kako je objavio na službenoj Instagram stranci, novi Chevap by Duje Pisac uskoro će biti otvoren u City Centru One West u Zagrebu, pa ćemo i na kontinentu moći guštati u njegovim mesnim delicijama, koje slove za najbolje u Splitu, okolici, ali i šire.

"Riječ je o domaćoj 100% junetini, odležanoj 21 dan. Prava su delicija koja dolazi s hrvatskih farmi i jedini chevap s Halal certifikatom!", hvali se Pisac.

A sve je počelo 2022. kad je Duje Pisac u partnerstvu s Joškom Škokićem odlučio otvoriti ćevabdžinicu u Jokera koja će se zvati "Chevap by Duje Pisac". Već po otvorenju postao je Chevap hit mjesto u gradu pod Marjanom, zbog čega su mnogi znali sjesti u auto i uputiti se do Splita da se i sami uvjere jesu li ti ćevapi dobri kao što govore.

image
Vedran Peteh/Cropix

Kod njega nema puno tajni, osim recepture, naravno. No, najvažnije je, kako nam je jednom ispričao, kvaliteta mesa i namirnica koje idu u smjesu i one su, potvrđuje i dalmatinski kralj roštilja - zlatno pravilo u kuhinji. Sve meso za Chevap dolazi iz Slavonije, nešto nabavljaju i od braće Maturanec koji imaju farmu u Gornjem Poloju blizu Karlovca, a rade isključivo s junetinom. Imaju vlastitu klaonicu, svoje ljude na terenu koji biraju stoku i cijeli popratni pogon u kojem radi stotinjak ljudi.

image
Saša Burić/Cropix

A tko je Duje Pisac? Nakon 27 godina po Njemačkoj, Belgiji i Americi ovaj se naš chef koji je majstor i za pripremu steakova odlučio vratiti u Split i zaključiti svoju inozemnu karijeru. Dosta mu je bilo života vani te se želio posvetiti obitelji. Zadnji angažman prije dolaska u Hrvatsku odradio je u Frankfurtu gdje je vodio kuhinju restorana nogometnog kluba Eintracht, a potom je u Hrvatskoj radio kao chef restorana Maestro u Splitu. Kada smo ga upoznali, spomenuli smo mu kako smo čuli da ljudi pričaju da ovakvih ćevapa nema ni u Sarajevu ni u Beogradu.

"Nema. U to ćete se sami uvjeriti. Pa Zvezdini igrači jedu moje ćevape", otkrio nam je tada Duje.

image
Vedran Peteh/Cropix

Inače, Dujin partner u prosincu je prošle godine otvorio i prvu ispostavu mesnica Škokić u Zagrebu, na Trešnjevci. Tom je prilikom chef Pisac pekao ćevapčiće i pljeskavice od mesa koje nabavlja upravo u toj mesnici kako bi pokazao koliku razliku u okusu čini izbor namirnica.

Kako su nam tada rekli u toj mesnici, sve meso je iz domaćih izvora, surađuju s proizvođačima, kooperantima iz Bjelovara, Podravine, u novije i vrijeme i s nekima iz Like. U ponudi, osim svježe teletine, junetine, prilično redovito i govedine, zatim svinjetine i mlade janjetine, prodaju i druge svoje proizvode poput gotovih ćevapa, sarajevskih, banjolučkih i leskovačkih. Uz to nude i zamrznute originalne somune iz krušne peći, jedne od boljih koje smo probali, a onda naravno i kajmak koji uvoze iz Bosne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. srpanj 2024 11:25