GDJE NA FALAFEL?

Nakon lokala u Teslinoj, poznati restoran otvara se i u Ilici, saznali smo detalje

Ovih smo dana, prolazeći Ilicom i Britanskim trgom uočili novitet u jednom od izloga

Kada smo ovih dana obilazili Food truck festival, koji se ovog ljeta održava na zagrebačkom Britanskom trgu, u jednom od izloga na vječito gužvovitoj Ilici ugledali smo natpis Byblos Garden. Kako smo kasnije saznali od vlasnika i zaposlenika, koji u malom prostoru na Britancu rade već posljednja četiri mjeseca, sada su na adresi Ilica 67 odlučili otvoriti i fast food restoran libanonske kuhinje. Nudit će, kako kažu, jela kao što su falafel, shawarma i halloumi sir s grilla. ali i gotove proizvode kao što su popularni libanonski slatkiši. Novi restoran, kako saznajemo, trebao bi biti otvoren kroz nekoliko dana.

image
Darko Tomaš/Cropix

Byblos je inače jedan od dugovječnijih etničkih restorana u Zagrebu, postoji već pet godina, s time da je najprije bio smješten u ulici Orešje, iznad Gajnica, a posljednje četiri godine nalazi se u samom centru grada, u zagrebačkoj Teslinoj ulici. Otvorila ga je Farah Khalil, Libanonka koja već godinama živi i radi u Zagrebu.

image
Darko Tomaš/Cropix

Restoran u Teslinoj nastavit će normalno raditi i nuditi sva jela koja je nudio i do sada, od juha, preko salata, mezza koja uključuju humus, muhammara i labneh namaze, sireve i, primjerice, shakshuku, pa do glavnih jela kao što su kafte, shish taouk, janjetina, fatteh i, recimo, biftek mariniran u mješavini libanonskih začina.

image
Darko Tomaš/Cropix

Na društvenim mrežama još uvijek nisu objavili ništa vezano za projekt Byblos Garden, no vjerujemo da će, jednom kada novi lokal otvore, upravo tamo obavijestiti i svoje stalne goste iz Tesline. Pronaći ih možete ovdje i ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 12:04