Nakon sudjelovanja u jednoj od posljednjih sezona kulinarskog showa MasterChef Hrvatska, o Tihomiru Krklecu, poznatijem kao Afrika, već smo pisali u nekoliko navrata. Kao amaterski kuhar u popularnom je showu pokazao puno, prezentirao svoju maštovitost, znanje i spretnost, i sve to kasnije mu donijelo brojne angažmane zbog kojih ekipa koja posebno cijeni inovativnost i dobru hranu danas, dvije godine od emitiranja MasterChefa u kojem je sudjelovao, za njega ima samo pohvale.
Krklec je jedan od pokretača brenda Hangry Taco, sudjelovao je i u kreiranju novog menija ekipe iz Plant Punka, o čemu smo već pisali, a proteklog je vikenda njegova hrana bila veliki hit i u Splitu, gdje je gostovao kod ekipe iz Parasol bistroa.
Jedan od zanimljivijih projekata na kojima Tihomir Krklec radi je i Secret Sunday Lover, točnije malo drugačiji koncept nedjeljnog ručka koji se svakog puta održava na drugoj lokaciji i ideja kojeg je upoznavanje i dijeljenje ljubavi prema hrani s drugim (nepoznatim) ljudima. Jela koja priprema Krklec dolaze u paketu s dobrom glazbom, a zanimljivo je i to da su tijekom ovakvih ručkova mobiteli zabranjeni.
Na ručak se prijavljuje putem obrasca, gdje zainteresirani ostavljaju svoje podatke, a potom im na e-mail adresu stižu podaci kao što su lokacija i meni. Samo neke od lokacija na kojima je do sada održan Secret Sunday Lover su Ten 22 i Pojoda Nautic Club, a idući će se održati ove nedjelje, 24. studenog, u malom lokalu u zagrebačkoj Vinogradskoj ulici.
Peto izdanje Secret Sunday Lovera počinje u 14 sati i traje do 17, bit će održano nakon pet mjeseci stanke (što, s obzirom na brojne angažmane koje je Krklec imao posljednjih mjeseci, nije uopće čudno), a tema ovog gastro druženja bit će njegovo djetinjstvo u Zagorju.
Ovog puta kuhat će u društvu Lucije Kerečin, također bivše natjecateljice MasterChef Hrvatska, a danas slastičarke u San Canzian hotelu u Bujama. Cijena je 70 eura po osobi, za piće će se pobrinuti pićence.hr i Ten22 bar, a na meniju će se, među ostalim, naći i zlevanka, ajnpren juha, zagorje noodles, pork belly i štrudla. Broj mjesta je, naravno, ograničen, a prijaviti se možete ovdje.
Tihomir Krklec i način na koji doživljava, a zatim i prezentira hranu lijepo su osvježenje na našoj gastronomskoj sceni, projekti u kojima sudjeluje, iz našeg dosadašnjeg iskustva, vrijedni su pažnje pa, ako vam se ove nedjelje jede nešto drugačiji ručak, svakako razmislite o prijavi na Secret Sunday Lover.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....