Novi broj Dobre hrane na kioscima je već danas, 11.travnja. Što vas očekuje? Više od 60 stranica ispunjenih reportažama, recepatima, vodičima i toplim ljudskim pričama. Proputovali smo zemlju uzduž i poprijeko. Opsežni vinski vodič napravio je naš stručni suradnik Saša Špiranec, a tema su vina otoka Visa.
Prvi sljedeći sunčani vikend preporučujemo vam da se zaputite u osvajanje Kalnika. Možda niste znali ako kalnička kuhinja je vrlo bogata autohtonim specijalitetima, a mi vam donosimo tradicionalne recepture.
Samo najhrabriji odvažit će se na testiranje recepata Ivana Zidara, poznatiji kao šaptač burgerima ili osnivača popularnog brenda Mason burgers & stuffa. Ako ste tripice apsolvirali i tražite novu zabavu za duženje u kuhinji, uhvatite se u koštac s brizlama, tetivama, svinjskom glavom i želucem.
Majstorima roštilja posebno će koristiti tema ražnja koju smo detaljno analizirali s chefom Markom Palfijem. U novom broju pronaći ćete savjete i recepte koje si svakako sačuvajte do sljedećeg druženja na otvorenom.
To je naravno, samo dio onog što vas očekuje u novoj Dobroj hrani. Nismo zaboravili ni na slatko. Naša suradnica Slavica Šagolj osmislila je jednostavne, a ukusne deserte (posebno proučite onu sočnu divotu s čokoladom i mljevenim pistacijama).
Pravi dragulj broja zasigurno je priča o autohtonoj istarskoj kuhinji none Benvenuti. Ne možemo vam previše otkrivati, ali znajte da smo za vrijeme tog snimanja pojeli pjat najboljih fuža u životu (i da – imamo recept)!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....