Vlasnici malog dućana ‘The pantry’ su hrvatski iseljenici s Novog Zelanda Wanlop i Charly Paunović koji u svojoj špajzi u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu svim zaljubljenicima dobre hrane nude namirnice i delikatese koje se ne mogu pronaći na našim tržnicama ili dućanima. Za njih je špajza uz kuhinju posebno mjesto u kući u kojoj uvijek mora biti najfinijih stvari, a što se nalazi na njenim policama te što vole vidjeti na tanjuru, rado su podijelili s nama.
5 stvari koje uvijek imamo u frižideru: mlijeko, acidofilni jogurt, masline, curry umak, parmezan
uobičajeni doručak: Dorset žitarice, acidofilni jogurt i narezana banana
uobičajena večera: salata od povrća koje imamo u hladnjaku s malo grilanog mesa
kava ili čaj (i kakva ili koji)? Oboje, naprije čaj, čim se probudimo ujutro, a onda kava
idealan obrok: bilo što od japanske kuhinje
omiljeni restoran, gdje je: Caravan Kings Cross, London
najdraži kuhar: Jamie Oliver, volimo njegovu jednostavnost i miješanje okusa
omiljeno bezalkoholno piće: Cawston Press Apple i Elderflower
omiljeno alkoholno piće: Gin i tonic
omiljena namirnica: Limun, ima toliko svojstava i načina upotrebe
sve ima bolji okus s… kvalitetnim maslinovim uljem
gastro-luksuz bez kojeg ne mogu: vremešni balzamični ocat
kod kupnje hrane rastrošni smo na… voće i povće
omiljeni kuhinjski gadget: Mikser za češnjak kuće Zyliss
comfort food: Lasagne
lokacija za večeru iz snova: Bilo gdje s dobrim pogledom
čokolada ili voće? Oboje
idealan desert: Creme brulee
slatko ili slano? Slatko
omiljeni začin: Korijander
najdraže hrvatsko maslinovo ulje: Istarski Chiavalon
omiljeno domaće crno i bijelo vino: Grgic Plavac Mali, Daruvar sauvignon, Matoševič malvazija,
omiljena vrsta sira: English farmhouse cheddar
najdraža riba: Zubatac
kad netko kaže meso, mi pomislimo na… Roštilj
omiljena vrsta i komad mesa: Angus biftek
zabranjeni užitak: Velika kantica Haagen Dazs sladoleda
junk kojem ne možemo odoljeti: Tyrrells čips
omiljena zimnica: East India Company Lime and Pickle chutney
što bih skuhao za romantičnu večeru: Seared sesame tuna, soy Asian greens i wasabi mash
sastojci naše omiljene pizze… Rukola, pršut, parmezan, rajčice i bosiljak
nikada ne jedemo… staro i odstajalo voće
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....