Trikovi se, naravno, nastavljaju: poširajte jaja u posudi za parenje, poširajte jaja u posudi za muffine ili u silikonskim kalupima kako predlažu na Tasting Tableu. Svi ovi trikovi stoje i vrijedi ih isprobati.
Ali jedna stvar im je zajednička, svi zahtjevaju dodatne korake. Evo jedne tajne koja ne zahtjeva nikakve dodatne korake, a nikada vas neće iznevjeriti.
''Koristite hladna jaja!''
Hladan bjelanjak ima čvršću teksturu od toplog bjelanjka, što jajetu pomaže da se bolje formira kada dotakne vruću vodu.. Dodatno, hladnom žumanjku je potrebno duže vremena da se zagrije, pa ćete se na ovaj način osigurati da vam žumanjak uvijek bude kremast i tekući.
Sljedeći put kad se odlučite poširati jaja, pričekajte do zadnjeg trenutka da jaja izvadite iz hladnjaka. Poširanje jaja zapravo nije nimalo teško, samo zahtjeva malo prakse.
A probajte i ovo...
Trebat će vam malo prianjajuće folije, jaje, maslinovo ulje i jedna šalica. U šalicu stavite malo prianjajuće folije, zatim malo maslinova ulja, posolite, dodajte jaje i pažljivo zarolajte tako da dobijete smotuljak. Umjesto maslinova ulja, foliju možete namastiti i otopljenim maslacem. Za jasniju pripremu pogledajte video u nastavku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....