
Koliko ima kuća, toliko ima i recepata za gregadu! U novoj epizodi našeg video serijala "Kuhaj Bolje" s našim suradnicima Gastronomadima pričamo o gregadi. Pantelija Pekić poznatiji kao Pane reći će vam sve što vas je ikad zanimalo o ovom dobrom starom jelu i odgovoriti na pitanja koja vam je bilo neugodno postaviti kao "koja je razlika između brudeta, popare i gregade, zašto se gregada ne miješa kuhačom nego se lonac protrese, što vam nikad neće napraviti u ribarnici, a daje vam gorak okus u jelu i slično"
U videu možete vidjeti koji sastojak smo dobili besplatno, radi se o malom morskom blagu koji je prava delicija. Danas se gregada priprema kao ekskluzivno jelo, ali to je nekad bilo siromaško jelo koje je othranilo generacije. Saznajte u videu još mnogo zanimljivih i praktičnih savjeta koje će vam olakšati posao u kuhinji.
Pogledajte i naše već objavljene epizode koje smo napravili u suradnji s Gastronomadima na temu kako napraviti jetrica na naglo s restanim krumpirom, nenadmašne šnenokle i fenomenalna jela s palentom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....