Nevena s bloga Ebba’s Cuisine punom parom s vama dijeli vrhunske recepte, prvo praline s desertnim vinom, zatim naranče u pikantnom sirupu, a sad i ono za što bi svako – malo ili veliko – dijete dušu dalo: chocolate chip cookies tj. kekse s komadićima čokolade. Mi smo već u potrazi za čašom mlijeka i bacamo se na pečenje, a Nevena je ovog puta bila kratka, ali slatka:
“Ja sam se jednostavno oduševila ovim keksima, pa sam što prije odlučila podijeliti recept s vama!”
- 125 g maslaca sobne temperature
- 190 g pšeničnog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/3 žličice sode bikarbone
- 1 umućeno jaje
- 60 g mliječne čokolade
- 70 g čokolade za kuhanje
- 1/3 žličice soli
- 100 g običnog ili svijetlog muscovado šećera
- 1 vanilin burbon šećer
Obje vrste čokolade narežite na manje komadiće.
Maslac, vanilin burbon šećer i obični šećer pjenasto umutite mikserom. Dodajte jaje, pa opet miksajte kratko dok se sve ne sjedini. Brašno prosijte pa ga pomiješajte sa solju, sodom bikarbonom i praškom za pecivo.
Sjedinite sve sastojke i naposljetku dodajte komadiće čokolade. Pomiješajte sve ručno, trebali bi dobiti mekano tijesto. Spremite ga u hladnjak na pola sata.
Pećnicu ugrijte na 180°C. Tijesto uzimajte rukama i oblikujte kuglice veličine kuglice sladoleda ili se jednostavno poslužite žlicom za vađenje kuglica sladoleda. Poredajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i dobro ih razmaknite jer će se tijekom pečenja dosta raširiti. Pecite 12-15 minuta, s time da ih na pola pečenja spljoštite pomoću špatule, tako će biti pomalo neuredni i rascvjetani.
***Keksi su sigurno gotovi kad im rubovi malo potamne. Prije konzumacije pričekajte da se skroz ohlade, tada će tek stvrdnuti.
***Čokoladu možete u potpunosti zamijeniti i bijelom čokoladom!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....