Nije blitva, nego mišancija!

Ako je niste znali kako pripremiti donosimo tri odlične ideje!

Izvor naslovne fotografije: Ana-Marija Bujić

Mišancija je mješavina samoniklog bilja i prava je bomba zdravlja, a može se jesti na salatu, ali i kuhana. Najjednostavnije ju je pripremiti kao blitvu pa je ubaciti u juhe, variva. Njome možete napraviti umak za tjesteninu ili prilog uz meso.

1. Šurlice s pestom od mišancije

  • 500 g mišancije
  • 250 g šurlica
  • 100 g sjeckanih badema
  • 1 dcl maslinova ulja
  • sol
  • parmezan

Cijeli recept pročitajte OVDJE .

2. Svinjetina punjena mišancijom u umaku od ribizla i crnog vina

  • 8 odrezaka od svinjskog buta
  • 8 tankih feta pancete
  • 10 dag tvrdog kozjeg sira
  • 15 dag mišancije
  • 3 režnja češnjaka, sitno sjeckanog
  • 1 jušna žlica dijonskog senfa
  • 1 veća glavica luka, narezan na tanke kolutiće
  • 1,5 suhog crnog vina
  • 1-2 jušne žlice pekmeza od ribizla
  • 2 grančice ružmarina
  • 2 čajne žlice kvasine

Cijeli recept pročitajte OVDJE .

3. Galette s mišancijom

  • Tijesto:
  • 250 g oštrog brašna
  • 130 g maslaca, narezanog na kockice
  • sol
  • 50 ml hladne vode
  • Punjenje:
  • 1 šaka mišancije
  • 2 mlada luka
  • 15 dag ribanog tvrdog kozjeg sira
  • 150 g ricotte
  • 125 g mozzarelle
  • 2 dcl slatkog vrhnja
  • 1 jaje
  • 2 jušne žlice fino ribanog parmezana

Cijeli recept pročitajte OVDJE .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2024 06:37