U El Toro Restaurant&Baru u zagrebačkoj Šubićevoj ulici dobre volje ima napretek, sloga je maltene opipljiva, a gosti su uvijek zadovoljni. I dan gotovo uvijek počinje zajedničkim obrokom.
- Istina, ponekad ne možemo baš svi zajedno sjesti za stol zbog različitih obveza, ali svaki se dan sprema jelo za osoblje, pa ako netko zakasni na zajedničko okupljanje, pojede kad stigne - rekao nam je chef restorana Mario Mihelj.
Na pitanje što sve sprema svojoj ekipi priznao je da “šara”.
- Ne možeš baš svaki dan jesti jela s menija, pa slušam njihove želje. Uglavnom su ljeti to neke laganije salate, a kad padnu temperature itekako prijaju jela na žlicu. Onda se kuhaju i klasični gulaši, grah, poha se meso, a ponekad, kao danas, pripremim jelo u latinskoameričkom stilu. Na kraju objedovanja, odnosno “gablanja” ekipa često omasti brk majstorskim desertima koje priprema i peče Luka Softa.
Mi smo (nakon snimanja) kušali donut punjen kremom od limete, culisom od borovnica i preliven glazurom od bijele čokolade i pistacija. Mmmm... za prste oblizati, a doznali smo i da ih planiraju uvesti u jesenski meni.
Chilli con carne
1 glavica luka
½ korijena celera
3-4 mrkve
400 g mljevene junetine
kim, štapići cimeta
2 čili papričice
čaša crnog vina
veća konzerva pelata
žlica koncentrata rajčice
1 veća konzerva crvenog graha
konzerva mini klipova kukuruza ili 2 klipa svježeg kukuruza šećerca
stručak korijandra
Pirjajte nasjeckani luk, celer i mrkvu dok ne postanu zlaćani. Dodajte mljevenu junetinu, začinite kimom koji ste prethodno tostirali na tavici bez ulja i stavite štapiće cimeta (najbolje ih je staviti u gazu da ih je poslije lakše izvaditi). Potom dodajte čašu crnog vina, pelate, čili papričice i žlicu koncentrata rajčice, pa sve kuhajte otprilike sat i pol. Na kraju dodajte kuhani crveni grah i narezane klipiće kukuruza ili kuhana zrna svježeg kukuruza, pa kuhajte još otprilike desetak minuta da se okusi prožmu. Na kraju začinite nasjeckanim korijandrom. Poslužite s kuhanom rižom.Tostirajte kriške kruha da budu hrskave. U zdjelici pomiješajte sir, vrhnje i malo hrena te smjesom namažite kruh. Na tavici prepecite malo šunke pa stavite na kruh sa sirom. Usitnite mladi luk i rotkvice te složite na kruh, zajedno s malo mlade salate poput rukole ili baby špinata. U vrućoj vodi poširajte četiri jaja, izvadite ih van i uvaljajte oprezno prvo u razmućeno jaje pa u mrvice te ubacite u vruće duboko ulje. Pržite kratko, tek toliko da dobije zlaćanu boju, a da žumanjak u sredini ostane u tekućem stanju. Stavite na svaku krišku kruha po dva jajeta i poslužite. 3
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....