Riječ je, naime, o slasticama pripremljenima bez pečenja, monoporcijama u kojima se isprepliću okusi orašastih plodova, voća, kakaa, kokosa i čokolade. Zdrawo slastice brend su Mije Radman, koja je svoju vještinu i ljubav prema slastičarstvu odlučila posvetiti razvijanju recepata upravo za ukusne, zasitne i vizualno atraktivne sirove kolače. Mia Radman slastičarstvom se počela baviti prije otprilike četiri godine, a zadatak da osmisli ponudu sirovih kolača za jednu slastičarnicu bio joj je pravi izazov.
- Budući da nisam nikad prije radila sirove kolače, smatrala sam da se ne može baš biti kreativan i moderan i da je izrada sirovih slastica dosadna - počela je priču slastičarka Mia Radman. - Počela sam istraživati po internetu,raznim blogovima i knjigama te sam testirala neke slastice. Prvi put kad sam probala to što sam napravila, bila sam oduševljena! Nakon toga sam dosta proučavala osnove (npr. omjere sastojaka za savršenu kremu) te sam ponudu slastica napravila uz puno eksperimentiranja i otkrivanja novih stvari, do kojih bih često došla slučajno - dodala je.
Odlučila je otvoriti s prijateljivom Boženom Boticom zbog direktnog kontakta s ljudima te želje da imaju svoju vitrinu s raznovrsnim slasticama koje se mijenjaju na dnevnoj bazi, i to tijekom cijele godine. - Želimo oživjeti centar Splita, koji nažalost propada radi fokusa ugostitelja na turističku sezonu - objašnjava.
Osim što obogaćuje splitsku ponudu, svojim maštovitim kombinacijama okusa Mia predano razbija predrasude da su sirovi kolači manje ukusni.
- Moji sirovi kolači su jako zasitni i bogati ‘dobrim’ mastima iz orašastih plodova i kokosa, prirodno nemaju gluten te se u njihovoj pripremi ne koriste nikakvi rafinirani sastojci poput bijelog šećera, brašna od žitarica i slično. Također su i veganski. S obzirom na to da se ne obrađuju termički, bogati su vitaminima i mineralima te enzimima koji su prijeko potrebni našem organizmu, a inače se pečenjem uništavaju. Ove su slastice zapravo idealan međuobrok - ponosno ističe.
Svaki dan u ponudi trgovine možete pronaći klasike koji su ujedno i najpopularniji: Nougat mousse, Naranča & čokolada, Lješnjak & kakao (zdrava Nutella), Rawfaello, Lješnjak, Limun & mak, Pistacija i mnogi drugi. Na pitanje susreće li se još uvijek s predrasudama po pitanju svojih slastica, Mia spremno odgovara:
- Predrasuda je sve manje, ljudi su upućeniji i rijetko tko ne zna o čemu se radi, ali uvijek postoje skeptici koje rado nagovorimo da probaju kolač i oni redovito promijene mišljenje, čak se i vrate!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....