CRAFT & DRAFT

Novi beer shop u gradu! Uz pivo domaćih zanatskih pivara, ima i one iz Njemačke, Belgije, Amerike, Japana i Kine

Ovdje možete probati, recimo, Maroon, pivo s kestenom međimurske pivovare Lepi dečki, koji će u druge dućane stići tek sutra, prekosutra…

Došli ste malo prerano, nije mi još stigla sva roba - kaže Bojan Grabovac, vlasnik i zasad jedini zaposlenik novootvorenog beer shopa u prizemlju zgrade na zagrebačkim Sveticama, kućni broj 25, u lokalu gdje je donedavno bio neki kvartovski kafić. Ali, da nije sad otvorio, objašnjava, mogao bi čekati još barem dva mjeseca, pa je bolje da krene ovako, s otprilike 120 pivskih etiketa od ciljanih 300-tinjak.

Craft & Draft je, kako mu i ime sugerira, mjesto gdje možete kupiti pivo raznih domaćih manjih, zanatskih pivara (i većih, poput Medvedgrada), ali i poznatijih stranih pivovara, a ovdje ih, po istoj cijeni, možete i popiti, uključujući i četiri piva iz točionika od kojih se tri, osim dogovorenog stalnog Therapyja od Zmajske, izmjenjuju na draftu.

image

CRAFT DRAFT Bojan Grabovac Krojo

Privatni album

- Ja sam, prije svega, pivopija - kaže Bojan Grabovac zvani Krojo, rodom iz Viteza, zagrebački zet. - Imao sam u životu prilike svašta probati, pa onda i želim ovdje svašta ponuditi, prije svega kvalitetna domaća piva, ali i njemačka, belgijska, američka, čak japanska i kineska, ali za to još treba vremena. I želim uvijek imati i neke specijale, male serije, small batcheve. Iako se nisam još sasvim posložio, već danas ovdje možete probati, recimo, Maroon, pivo s kestenom međimurske pivovare Lepi dečki, koji će u druge dućane stići tek sutra, prekosutra… Imam, uostalom, u ponudi svih 18 njihovih piva, mislim da ih ni oni više nemaju baš sva u svom skladištu.

image

CRAFT DRAFT Bojan Grabovac Krojo

Privatni album

Dok pijemo to neobično ugodno i aromatično crveno pivo s kestenom, od raženog i ječmenog slada, zavodljive sezonske arome u kojoj ima i dima i čokolade, pitamo Kroju za njegove favorite.

- Znam da to ovih dana nije baš popularno reći, i čak može zvučati čudno, ali ja najviše od svega volim dobar lager. Augustiner mi je omiljen brend. Ali to ni na koji način ne ograničava moju ponudu, stvarno volim pivo i volim probati sve. Svjestan sam i toga da razni ljudi imaju različite ukuse, i želim da svi oni ovdje mogu pronaći nešto za sebe.

Cijene u Craft & Draftu ne mogu se, jasno natjecati s onima u većim trgovinama, otprilike su 10 posto više, ali ćete zato ovdje popiti, primjerice, Duvel za 3,5 eura, a ni u jednom drugom zagrebačkom kafiću nećete ga naći ispod 5 eura.

image

CRAFT DRAFT Bojan Grabovac Krojo

Privatni album

Riječ je o konceptu koji se, na kvartovskoj razini, pokazao dobrodošlim i, u manjim formatima, održivim - dobar je primjer stenjevečki To & To gdje se okupljaju lokalni ljubitelji piva koji radije popiju dobro pivo s ekipom iz kvarta nego da zgubidane u kladionicama ili na žuji i osrednjoj kavi u susjednom kafiću. Za očekivati je onda da i Craft & Draft privuče publiku iz obližnjih zgrada koja se zna oduvijek i kojoj je, osim održavanja kvartovske zafrkancije, stalo i do malo boljeg sadržaja u čaši.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. listopad 2024 12:50