piše: Vana Babić
snima: Biljana Gaurina
Pravi je obrok jedino onaj koji uključuje dobar komad mesa, kažu mnogi. Ipak, Hrvati uglavnom ne konzumiraju visokokvalitetno meso, a čak se i istinski ljubitelji sve češće zadovoljavaju ponudom ćevapa ili hamburgera, što zbog platežne moći, što zbog skromne ponude. Nakon što je vrlo dugo osluškivao interese, potrebe tržišta i zahvaljujući dugogodišnjim radom u inozemstvu u zagrebačkoj Petrinjskoj je, Mišo Pešić otvorio Beef shop.
Ako ste na prvu pomislili da se radi o mesnici, odmah ćemo vas razuvjeriti: ovo je prva specijalizirana prodavaonica najfinijih i najkvalitetnijih komada mesa u Zagrebu. Svi odresci pasmine goveda austrijski simental, koje se hranilo izključivo alpskom ispašom bez ikakvih hormonskih pripravaka odležani su 21 dan. A takav rib eye, t-bone, beefsteak ili rumpsteak određuje jednostavnu recepturu: baciti na gril te kasnije začiniti krupnom morskom soli i preliti s malo maslinova ulja.
Zasigurno ćete uvidjeti razliku između ovako pripremljenog mesa i onoga koje ste navikli kupovati u supermarketima ili što vam služe u nekim restoranima. Ovaj komad mesa jednostavno je ravno grijehu ispeći jače od mediuma jer ste tada lišeni svih njegovih prirodnih sokova i sočnosti, pa će i istinski šmekeri biti zadovoljni njegovom besprijekornom teksturom, objasnio nam je vlasnik Mišo Pešić.
Također, svi komadi mesa savršeno su proporcionalni odresci po težini od 200 do 500 grama. Ovdje možete nabaviti i umake koji se divno sljubljuju s mesom te delicije s istarskim tartufima od sireva, ulja, rakija i meda. Ponuda će se proširiti na proljeće kada vlasnik namjerava otvoriti Beef lab, zamišljen kao koncept kušaonice…
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....