Novo mjesto: Savršeno mjesto za prave ljubitelje dobrog odreska

Zagreb, 180215. Petrinjska 44. Beef shop. Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
 / CROPIX
Na veselje poklonika kvalitetnog, odležanog goveđeg mesa, u Zagrebu je otvoren Beef shop čije su vitrine prepune prvoklasnih komada koji samo čekaju da ih se ispeče.

piše: Vana Babić

snima: Biljana Gaurina

Pravi je obrok jedino onaj koji uključuje dobar komad mesa, kažu mnogi. Ipak, Hrvati uglavnom ne konzumiraju visokokvalitetno meso, a čak se i istinski ljubitelji sve češće zadovoljavaju ponudom ćevapa ili hamburgera, što zbog platežne moći, što zbog skromne ponude. Nakon što je vrlo dugo osluškivao interese, potrebe tržišta i zahvaljujući dugogodišnjim radom u inozemstvu u zagrebačkoj Petrinjskoj je, Mišo Pešić otvorio Beef shop.

/ CROPIX
Zagreb, 180215. Petrinjska 44. Beef shop. Foto: Biljana Gaurina / CROPIX

Ako ste na prvu pomislili da se radi o mesnici, odmah ćemo vas razuvjeriti: ovo je prva specijalizirana prodavaonica najfinijih i najkvalitetnijih komada mesa u Zagrebu. Svi odresci pasmine goveda austrijski simental, koje se hranilo izključivo alpskom ispašom bez ikakvih hormonskih pripravaka odležani su 21 dan. A takav rib eye, t-bone, beefsteak ili rumpsteak određuje jednostavnu recepturu: baciti na gril te kasnije začiniti krupnom morskom soli i preliti s malo maslinova ulja.

/ CROPIX
Zagreb, 180215. Petrinjska 44. Beef shop. Foto: Biljana Gaurina / CROPIX

Zasigurno ćete uvidjeti razliku između ovako pripremljenog mesa i onoga koje ste navikli kupovati u supermarketima ili što vam služe u nekim restoranima. Ovaj komad mesa jednostavno je ravno grijehu ispeći jače od mediuma jer ste tada lišeni svih njegovih prirodnih sokova i sočnosti, pa će i istinski šmekeri biti zadovoljni njegovom besprijekornom teksturom, objasnio nam je vlasnik Mišo Pešić.

/ CROPIX
Zagreb, 180215. Petrinjska 44. Beef shop. Foto: Biljana Gaurina / CROPIX

Također, svi komadi mesa savršeno su proporcionalni odresci po težini od 200 do 500 grama. Ovdje možete nabaviti i umake koji se divno sljubljuju s mesom te delicije s istarskim tartufima od sireva, ulja, rakija i meda. Ponuda će se proširiti na proljeće kada vlasnik namjerava otvoriti Beef lab, zamišljen kao koncept kušaonice…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 20:05