Nije baš nikakva tajna da je upravo La Štruk, mali lokal u zagrebačkoj Skalinskoj ulici, jedno od prvih mjesta u gradu koje posjećuje većina turista. Upućuju ih tamo i turističke agencije, ali pronalaze ga i sami, brzim pretraživanjem mjesta s domaćom, lokalnom kuhinjom. La Štruk je cjenovno pristupačan, nudi nekoliko varijanti dobrih zapečenih i kuhanih štrukli, ima simpatičnu terasu, a hrana na stol stiže vruća, ravno iz peći. Nije stoga ni čudno da se ispred La Štruka u svako doba godine stvaraju dugački redovi u kojima se miješaju gladni gosti svih dobnih skupina.
Pa, iako su favorit mnogih u La Štruku već godinama klasični zapečeni štrukli sa sirom, eventualno oni s dimljenom paprikom, bučinim košticama ili, pak, za one koji ih vole na slatko, štrukli s borovnicama, vjerujemo kako će brojne stalne goste zainteresirati i novitet u njihovoj ponudi – premium štrukli. Rade ih od sipinog crnila, a pune kozicama i poslužuju s ikrom divljeg lososa.
"Ovo je naš prvi premium recept. Htjeli smo napraviti nešto skroz drugačije, i vizualno i po okusu", rekli su nam iz La štruka u kratkom razgovoru.
Dodali su i kako će nove štrukle u ponudi imati kroz dva tjedna, ali u vrlo ograničenom broju od samo 50 porcija. Neće biti na stalnom meniju, ali će ih s vremena na vrijeme vraćati.
"Ovo je tek početak naših premium štrukli. Nakon ovih, za početak godine osmislit ćemo neke nove", dodali su.
Objasnili su nam i kako, s obzirom na cijenu sastojaka koje će koristiti za pripremu, cijena premium štrukli sa sipom i kozicama bit će nešto viša od prosječne ponude i koštat će oko 17 eura po porciji. Cijena klasičnih zapečenih štrukli sa sirom te onih s jabukom i cimetom inače iznosi 6,50 eura, s orasima i medom, borovnicom, dimljenom paprikom te bučinim košticama 7 eura, s tartufatom 7,50 eura, dok kuhane štrukle nude po cijeni od 6 eura.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....