LIJEPA PRIČA

Obiteljski restoran na Plešivici u samo dvije godine postigao je nevjerojatan uspjeh! Vera, Josip i Bernard Korak ispričali su nam svoju priču

Proveli smo dan s ekipom restorana Korak i otkrili kakva se priča krije iza ovog nagrađivanog i dobro uigranog tima...

Prošlogodišnji dobitnik nagrade Dobrih restorana za chefa godine ove je godine sa svojim timom zasjao na prvom mjestu kao najbolji u kategoriji Restoran visoke kuhinje. Kada mu je na dodjeli, koja je krajem rujna održana u zagrebačkom Petom kupeu, uručena nagrada, Bernard Korak, ali i cijeli njegov tim restorana Korak, ostali su skromni i samozatajni. Nije nam tada preostalo ništa drugo već odmah dogovoriti posjet njihovom restoranu, mjestu gdje se osjećaju najopuštenije i koje smatraju svojim domom.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

Taj smo dogovor ovih dana napokon realizirali pa s Verom, Josipom i Bernardom, najvažnijim karikama restorana, porazgovarali o izazovima rada u obiteljskom okruženju, njihovim zaduženjima u nagrađivanom restoranu, koji danas nosi jednu Michelinovu zvjezdicu, ali i jednu zelenu zvjezdicu i svim ostalim detaljima koji njihov restoran čine ovakvim kakav je - mjestom s najautentičnijom hranom koje smo ove sezone probali i mjestom koje zaslužuje svaku pohvalu.

Kada bismo u samo nekoliko rečenica trebali opisati njihov restoran na Plešivici, rekli bismo da je u pitanju mjesto gdje se instinktivno i opsesivno prati sezona, gdje se neprestano upija i uči. Vizija restorana Korak, u čijoj ćete kuhinji uvijek pronaći Bernarda Koraka, u čijoj će vas sali uvijek dočekati Vera Korak, a u podrumu Josip Korak, u svakom se naletu originalnosti ponajviše oslanja na ono poznato, na odrastanje u plešivičkom kraju i obiteljsku tradiciju.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

Restoran Korak najbolji je pokazatelj svih lica hrvatske gastronomije, mjesto gdje se svako jelo priprema s posebnom pažnjom, a potom se u svakom zalogaju pronalazi snažna emocija. Bernard Korak je, pak, samozatajni genij naše gastronomske scene. U svojoj kuhinji koristi naizgled bazične tehnike, a gostima potom servira jela koja bismo najbolje i najjednostavnije opisali kao jednostavno spektakularna. Ili spektakularno jednostavna?

Cijelu priču o ovom važnom chefu i njegovom gastronomskom putu možete pročitati OVDJE.

image

Vera Korak voditeljica je obiteljskog restorana Korak na Plešivici

Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix
image

Josip Korak, enolog i voditelj obiteljske vinarije Korak

Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 11:10