NOVO MJESTO

O'BROK: U rodnoj kući Šenoe otvorio se restoran koji je nadopunio listu restorana koji nude hrvatska jela!

 Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA
U rodnoj kući Augusta Šenoe, na zagrebačkom Langovom trgu 6, nedavno se otvorio restoran O’brok i tako konačno nadopunio listu restorana u centru grada u kojima se nude domaća, hrvatska jela, jer osim veterana u južnijim ulicama ispod Trga bana Jelačića, ne može se naći niti jedan

A, to je upravo što sve mnogobrojniji strani i domaći turisti traže. Naravno i domaći gosti koji su ovu adresu vrlo brzo proglasili za stalno mjesto za ručkove i večere. Jesti dobro, domaće, iz provjerenih izvora, onakvih okusa koji ih podsjećaju na djetinjstvo, na arome koje su nekad jeli.

Zagreb, 201218.
Langov trg.
Restoran Obrok.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

- Jako pazimo na izbor namirnica - rekao nam je voditelj i chef restorana Krunoslav Majcen. Primjerice, ako je hladno pa na Dolcu nema u ponudi dobre zelene salate, uz ručak ne nudimo zelenu salatu. Gost može dobiti ciklu, začinjeni kiseli kupus... Upravo na temelju nabavke namirnica kreiramo dnevne menije od pet-šest jela koja nudimo od 11 do 16 sati. A, potom je večera koju se može naručiti a la carte - rekao je i dodao kako su iznimno ponosni što su jedini restoran koji nudi meso slavonske crne svinje s OPG-a Cret.

Zagreb, 201218.
Langov trg.
Restoran Obrok.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

Naime, OPG, vlasnika Domagoja Vide inače od crnih svinja iz vlastitog uzgoja na tržište plasira samo suhomesnate proizvode, a restoran O’brok je jedini koji od njih kupuje i svježe meso.

Zagreb, 201218.
Langov trg.
Restoran Obrok.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

- Janjetinu, teletinu i junetinu kupujemo u Lici, a piletinu u Zagorju i uvijek s ponosom ističemo imena naših dobavljača koje ne skrivamo, već naprotiv. Smatramo da proizvođač kvalitetne namirnice može biti odlično jamstvo da su i jela dobra, jer bez dobrog temelja nema ni dobrog okusa - istaknuo je chef Majcen, kuhar s dvadesettrogodišnjim iskustvom, a kako kaže, najviše je znanja stekao sa starom postavom u restoranima hotela Esplanade i u restoranu Tač.

Zagreb, 201218.
Langov trg.
Restoran Obrok.
Na fotografiji: Glavni kuhar Kruno Majcen.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

Domaća jela, s domaćim okusom ljudi su vrlo brzo prepoznali i restoran O’brok svakodnevno je pun i to zahvaljujući, kako ističu, usmenoj predaji, jer dobar glas, o dobrom jelu, očito, daleko se čuje. Od početka snimanja restoranom se širio miris svježe pečenog kruha, jer to je prvo što se svakodnevno radi u jutarnjim satima, a potom se mijesi tijesto za tjesteninu i njoke i tijesto za - štrukle.

Zagreb, 201218.
Langov trg.
Restoran Obrok.
Strukle.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

Tako dobre štrukle već dugo nismo jeli, a njih osobno priprema chef Majcen i to bez prestanka tijekom cijele svoje kuharske karijere. Pa, nije čudo da su tako dobre!

Zagreb, 201218.
Langov trg.
Restoran Obrok.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2024 05:25