Najbolja chefica na svijetu za 2023. godinu po izboru World´s 50 Best Restaurant je Elena Reygadas, glavna chefica i vlasnica restorana Rosette u Mexico Cityju. Reygadas je jedna od najvažnijih figura meksičke gastronomije.
Strastvena zagovornica meksičke bioraznolikosti i održive proizvodnje, nedavno je pokrenula program stipendiranja usmjeren na žene u Meksiku s ciljem promicanja veće ravnopravnosti spolova u kuhinjama. S ciljem zagovaranja jednakih mogućnosti i jačanja vodstva meksičkih žena u gastronomskom svijetu, stipendija ‘Beca Elena Reygadas‘ otvorena je za meksičke studente koji su primljeni u kulinarsku školu.
Potječe iz velike obitelji, Reygadas je naučila kuhati kao dijete, a kasnije je nastavila studij engleske književnosti. Međutim, nikada nije prestala kuhati – Reygadas je tijekom studija radila u restoranima. Prije nego je otvorila restoran Rosettu, radila je kod poznatog talijanskog kuhara Giorgia Locatellija
Rosetta je otvorena u prekrasnoj vili u četvrti Roma u Mexico Cityju 2010., poslužujući elegantan jelovnik s fokusom na tradicionalne recepture.
Njezini najoznatiji specijaliteti su domaće tjestenine koje sama priprema kao što je hoja santa tortelinni – do pistacio pipiána, romeritos tacosa i tamala od svježeg kukuruza posluženog s toplim dimljenim vrhnjem.
Reygadas također vodi ležerni meksički restoran Lardo i bistro Café Nin, oba u glavnom gradu. Njezina prva kuharica objavljena je 2019.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....