Jelen, vepar, fazan...

Od Gorskog kotara do Slavonije, ovo su mjesta gdje idućih mjesec dana možete pojesti jela od divljači

Od 25. listopada do 24. studenog traju Dani divljači na različitim lokacijama - od Bjelovara i Delnica, preko Osijeka i Vinkovaca, do obronaka Papuka, Đurđevca i Karlovca

Hrvatske šume najavljuju manifestaciju Dani divljači - lov na gurmanske užitke, koja će se održavati svakog vikenda od 25. listopada do 24. studenog na različitim lokacijama diljem Hrvatske. Dani divljači omogućuju posjetiteljima upoznavanje s bogatom lovačkom tradicijom i kuhinjom specijaliziranom za jela od divljači, kroz gastronomsko putovanje od Gorskog kotara do Slavonije.

Kroz ovo događanje, lovački domovi i njihovi restorani postaju ambasadori očuvanja prirode i održivog lova, predstavljajući jela od divljači i kulturu te povijest regija iz kojih potječu, poručuju iz Hrvatskih šuma

Manifestacija započinje u lovačkoj kući Babinac, smještenoj u Velikoj Pisanici nedaleko od Bjelovara, od 25. do 27. listopada. Početkom studenog, 2. i 3. studenog, Dani divljači sele u Pansion Lovački u Delnicama, a zatim, događanje seli u Slavoniju, gdje će posjetitelji moći uživati u delicijama od divljači u lovačkom domu Zlatna Greda, nedaleko od Osijeka, te u lovačkom domu Kunjevci u blizini Vinkovaca.

image

Burger od divlje svinje

Privatni album
image

Košuta u umaku od gljiva

Privatni album

Od 15. do 17. studenog, specijaliteti od divljači bit će posluženi na obroncima Papuka, u Planinarskom domu Jankovac, kao i u Pansionu Peski nedaleko od Đurđevca. Završnica manifestacije održat će se u lovačkom domu Muljava, nedaleko od Karlovca, od 22. do 24. studenog 2024. godine.

Dani divljači slave bogatstvo lovišta Hrvatskih šuma i tradiciju pripreme jela od divljači. Restorani smješteni u lovačkim domovima, koji su dio ove manifestacije, nude posjetiteljima ne samo vrhunske gastronomske užitke, već i priliku da se povežu s prirodom i lovačkom baštinom. Kroz ovo događanje, lovački domovi i njihovi restorani postaju ambasadori očuvanja prirode i održivog lova, predstavljajući jela od divljači i kulturu te povijest regija iz kojih potječu.

image

Jelenski medaljni s džemom od višanja

Privatni album
image

Pašteta od fazana

Privatni album

Posjetitelji će tijekom manifestacije moći kušati raznovrsna jela poput divljeg praseta pod pekom, jelenskih medaljona, lovačkog kotlića, gulaša i mnogih drugih specijaliteta, prilagođenih ljubiteljima tradicionalnih i modernih gastronomskih iskustava.

Ulaz na manifestaciju je besplatan, a radno vrijeme većine objekata je od 12 do 21 sat. Zbog ograničenih kapaciteta, lovačka kuća Babinac radi po posebnom rasporedu - petkom od 17 do 21 sat, a subotom i nedjeljom od 13 do 21 sat, uz obaveznu prethodnu rezervaciju. Također, treba naglasiti kako je za posjet lovačkom domu Zlatna Greda potrebna je prethodna rezervacija.

image

Dobra hrana, jesen 2024.

Fotografija: Berislava Picek/Cropix; Dizajn naslovnice: Vesna Veselić

U prodaji je novi broj magazina Dobra hrana! Šuma na tanjuru otvorila je mnoštvo tema, zanimljivih sugovornika, maštovitih recepata i preporuka... Dino Galvagno, Petra Jelenić, Ana Roš, Ana Morgan, Ana Grgić Tomić i Željka Klemenčić samo su neka od imena koja su uz nas zaslužna za ovaj broj najrespektabilnijeg, najvećeg i najuzbudljivijeg gastronomskog kolekcionarskog izdanja na više od 200 stranica!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. prosinac 2024 09:18