Od svih granola koje sam probala, uvijek se vraćam na ove koje sama radim doma jer mogu napraviti svoje najdraže kombinacije sa začinima koje volim, s količinom orašastih plodova i sjemenki koje želim i na kraju me ispadne puno jeftinije, što je svakako prednost ako vaša cijela obitelj voli često jesti granolu. Što se samih načina jedenja tiče, apsolutno mi je najdraža u kombinaciji s jogurtom i svježim sezonskim voćem za doručak ili međuobrok, a jedan od najboljih načina da je se dodatno iskoristi jest kao hrskavi zdravi dodatak sladoledima.
O samim hranjivim vrijednostima vjerojatno ne trebam posebno pisati budući da je to zaista kompletan obrok prepun vitamina, minerala i vlakana. Pogotovo kada sami odlučujete od čega ćete pripremiti svoju granolu, a ja vam donosim tri različita recepta. Ono što je meni osobno najbitnije jest da je granola hrskava, što je čini posebnom i drugačijom od samih müslija, pa su sva tri recepta upravo takva.
Kokos i badem pašu savršeno, a nutritivnu vrijednost dodatno sam pojačala s tri različite vrste žitnih pahuljica. Crna granola nešto je posebno, i sastavom i okusom. Nema žitarica, pa je prilagođena onima koji ne smiju jesti gluten, a svi sastojci tamne su boje pa s ovom zanimljivom granolom možete vizualno ukrasiti druga jela. I posljednja, malo klasičnija, ali također iznimno ukusna je granola od zobenih pahuljica, sjemenki i cimeta, koji se posebno ističe malo duljim pečenjem na nižoj temperaturi. Predlažem da isprobate barem jedan od ova tri recepta za vaš idući doručak i navučete se na posebniji i istaknutiji okus domaće pripremljene granole.
Granola s kokosom, bademom i tri vrste žitarica