RECEPTI S POTPISOM PRAVE TELEVIZIJSKE IKONE, AVANTURISTA I GURMANA POKAZALI SU NAM KAKO UŽIVATI U VRHUNSKOJ HRANI BEZ DUGOTRAJNOG NAKUHAVANJA I SUVIŠNOG TROŠENJA!
DIMLJENI JEZIK S KAPARIMA I KAPULOM
1 - 1,5 kg dimljenog jezika
500 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja, prema potrebi i više
100 ml dalmatinske kvasine (ocat od crnog vina)
2 luka srebrenca
1 šaka kapara sol i papar
Jezik skuhajte u većoj količini vode (gotov je kada omekša), pustite da se ohladi te ga ogulite. Potom ga narežite na tanke “fete”. Ako jezik malo stisnete u zamrzivaču, lakše ćete ga izrezati. Luk očistite i narežite na krugove (ako želite, možete ga kratko propirjati na ulju), a kapare narežite na manje komade. Ulje pomiješajte s kvasinom i dobro promiješajte. U širu staklenu posudu ulijte malo maslinova ulja i krenite slagati prvo malo luka, potom par “feta” jezika i malo kapara te gradite slojeve podlijevajući uljem. Završni sloj mora biti prekriven barem s jednim prstom ulja. Zatvorite i stavite u hladnjak da odleži barem 14 dana kako bi se svi okusi proželi. Ovako pripremljen jezik traje više mjeseci.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....