Krema x Burgeraj

Okus koji obara s nogu! Tko kaže da se u jesen ne jede sladoled, pogotovo kad je ovako dobar

Burgeraj x Krema Tokyo Heat

 Lidija Lončarić
Tokyo Heat ekipe iz Kreme x Burgeraj prvi je iz kolekcije sladoleda Japandi

Ekipa iz Burgeraja ljeto iza nas provela je u Japanu gdje su testirali, istraživali i otkrivali nove okuse, a nakon povratka u svoju zagrebačku kuhinju, u Vlaškoj ulici na broju 35, odmah su se bacili na miksanje, kuhanje i miješanje.

Svatko tko bez njihovih burgera ne može preživjeti mjesec, ako ne i tjedan, dobro zna da su nedavno izbacili novi brend sladoleda Krema o kojem smo vam već pisali ovdje, pa je jedino logično bilo, kada su se već iz Japana vratili toliko inspirirani, stečeno znanje upakirati u svoje šarene kutijice.

image

Burgeraj x Krema Tokyo Heat

Lidija Lončarić/

Tako je nastao Tokyo Heat, sladoled od yuzua i domaćeg fermentiranog slatkog vrhnja ili crème fraîche, ultimativno osvježenje i podizač atmosfere kada nas u ove ranojesenske dane iznenadi sunce ili u sivo raspoloženje baci kiša. Jer, tko kaže da se u jesen ne jedu sladoledi? Ako su ovako dobri kao što to radi ekipa iz Kreme x Burgeraj, mi smo uvijek za.

"U Tokiju nam je bilo toliko vruće da nam nikakva količina lemon, lime ili yuzu soura nije bila od pomoći. Za osvježenje ide yuzu - japanski limun, odnosno japanski citrus - jedna od najljepših citrusnih aroma i domaće fermentirano slatko vrhnje, aka cremè fraîche. Freš kao svježina, kužite sve. Tekstura: mliječni sorbet? Aroma: yuzu je elegantan, nenametljiv, ne dominira kiselina.", predstavili su novitet, koji jedva čekamo isprobati.

image

Dobra hrana, jesen 2024

Fotografija: Berislava Picek/Cropix; Dizajn naslovnice: Vesna Veselić

U prodaji je novi broj magazina Dobra hrana! Šuma na tanjuru otvorila je mnoštvo tema, zanimljivih sugovornika, maštovitih recepata i preporuka... Dino Galvagno, Petra Jelenić, Ana Roš, Ana Morgan, Ana Grgić Tomić i Željka Klemenčić samo su neka od imena koja su uz nas zaslužna za ovaj broj najrespektabilnijeg, najvećeg i najuzbudljivijeg gastronomskog kolekcionarskog izdanja na više od 200 stranica!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 14:25