Cooksić, mnogima od njihova otvorenja omiljeno mjesto za kekse u gradu, smješten na adresi Gajeva 8, uoči božićnih i novogodišnjih blagdana i ove je godine pripremio nešto drugačije od drugih. Naime, mali lokal koji vode majka i kći, Gordana i Sara Brašnović o kojima smo vam već pisali, poznat po keksima koji su zavoljeli svi koji su ih probali već na prvi griz, pripremaju sirove cookie pakete.
I dok na većini mjesta u gradu skupljaju narudžbe za njihove pečene kekse i kolače, dvije dame iz Cooksića odlučile su za svoje kupce odraditi cijelu pripremu, ali onaj najljepši dio - pečenje kolačića od kojih zamiriše cijela kuća, pa se svi odjednom "sjate" u kuhinju - odlučili su prepustiti njima. Pritom se, naravno ne morate bojati da će nešto poći po zlu i da neće biti kao kad ih ispeku Gordana i Sara, jer s Cooksićima dolaze i detaljne upute te papir za pečenje za slučaj da ga baš taj čas nemate.
Kako su izvijestile na svojim društvenim mrežama, uz već poznato tijesto koje uvijek imaju u ponudi, pripremile su uoči ovih blagdana i dva paketa svojih Cooksića spremnih za pečenje. Jedan je njihov Original, a drugi je božićni favorit - Orašar. Svaka Cooksić kutija sadrži 11 keksića, a cijena jedne je 12 eura. Također valja naglasiti kako je vremena za narudžbe ostalo još malo, jer ih primaju do 1. prosinca. Stoga, ako još niste, predlažemo da prošećete do centra i probate kekse o kojima se već duže vrijeme govori u gradu i ne propustite u njima uživati i ovih blagdana, kada ih možete jesti još tople kad ih izvadite iz svoje pećnice.
No, ako vam je Zagreb daleko, a put vas ovih dana neće odvesti u tom smjeru, slobodno se poslužite i receptom koji su nam Gordana i Sara ustupile. Poigrajte se omiljenim začinima i dodacima i bit ćete najbliže originalnom Cooksiću sa sad već dobro poznate zagrebačke adrese.
RECEPT ZA KEKSIĆE
Trebat će vam:
125 g maslaca
300 g glatkog brašna
100 g šećera (plus jedan vanilin šećer)
malo praška za pecivo
1 jaje
100 g čokolade (narezati nožem na sitne kockice)
Priprema:
Od svih sastojaka napravite prhko tijesto. Čokoladu dodajte na kraju, kad je već formirana kugla. Rukama napravite keksiće veličine koja vam odgovara, stavite na pleh obložen masnim papirom i ostavite u hladnjaku da malo odstoje. Pecite 13-15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Pssst! U prosincu, najavili su nam pomalo zagonetno iz Cooksića, imat će novi okus u ponudi, ali će ga prodavati isključivo u Cooksiću i u ograničenom broju dnevno.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....