Počinje Vinski grad

Omiljeni vinski festival i ovog se ljeta vraća u srce Pule, nudit će brojna vrhunska vina

 Domagoj Miletic/Vinart
Od 11. srpnja Titov park u Puli ponovno je u znaku vrhunskih vina, ali ne samo istarskih!

Omiljeni vinski festival Vinski grad i ovog ljeta vraća se u srce Pule, pa će tako Titov park od 11. srpnja do 4. kolovoza postati pozornica brojnim vrhunskim vinima, posebno onim istarskim.

U nešto više od tri tjedna posjetitelji će svakog dana od 19:30 do 1 sat iza ponoći imati priliku kušati brojna istarska, hrvatska ali i inozemna vina u opuštenom i romantičnom ambijentu Vinskog grada uz samu rivu u Puli.

image
Domagoj Miletic/Vinart
image
Domagoj Miletic/Vinart

Istarske vinarije čija vina će posjetitelji moći kušati su: Benvenuti, Cattunar, Damijanić, Deklić, Fakin, Franc Arman, Matić, Medea, Marčeta, Pilato, Destileria Rossi i Vina Rossi te IQ- Istrian Qaulity (Capo, Damjanić, Geržinić, Kozlović, Matošević, Tomaz, Terzolo, Zigante…)

Osim njih, ponudu vinskog grada obogaćuju i hrvatske vinarije: Markota, Štampar i Vinarija Kutjevo, a inozemnu ponudu vina čine talijanski proizvođač prosecca Astoria, francuski Lillet, Sedlak i Kotolenko iz Slovenije te Tikveš iz Makedonije.

image
Domagoj Miletic/Vinart
image
Vinart

Veliki izbor vina poprati će i street food kreacije restorana Burin te Poli Dog, a savršen spoj uz vino biti će i selekcija President sireva. Za sve koji još nisu zavoljeli vino tu je Cocktail House by Roto Dinamic te ponuda Estrella piva. Za svakodnevnu vrhunsku atmosferu u Titovom parku zaslužen je Jukebox.hr s glazbenom podlogom, a DJ Keđo dodatno će zagrijavati atmosferu vikendom.

Organizatori ističu kako Vinski grad iz godine u godinu zadržava kontinuitet kvalitetne i raznovrsne ponude po pristupačnim cijenama, a sve s ciljem promicanja kulture vina, kako građanima Pule tako i stranim posjetiteljima "ideja ovog festivala je da se posjetiteljima koji još nisu poznavatelji vina pruži prilika otkriti njegovu ljepotu, a vinskim entuzijastima omogući uživati u svojim vinskim favoritima, te pronaći neke nove, posebice među istarskim vinima. Posebno pozivamo domaće posjetitelje da podrže brojne vinare koji svojim kvalitetom itekako doprinose promidžbi Hrvatske, ali i obogaćuju ponudu Grada Pule".

image
Domagoj Miletic/Vinart
image
Vinart

Za sve koji će prvi puta posjetiti Vinski grad, važno je naglasiti da je na ulazu u Vinski grad potrebno unajmiti čašu za 5 €, a konzumacija na vinskim kućicama plaća se isključivo karticama te se vino može konzumirati na čašu ili butelju.

Ulaz u Vinski grad je besplatan, a cijene vina su promotivne. Sve važne informacije dostupne su na Instagramu i Facebooku Vinarta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. kolovoz 2024 05:32