LASKAVA TITULA

Osječanin Alen Radanović, prvak u pripremi napuljske pizze, još je jednom pomeo talijansku konkurenciju i otkrio tajnu vrhunske pizze

Alen Radanović potvrdio je kako su trud, predanost i ljubav prema stvaranju pizze ključni za uspjeh

Osječanina Alena Radanovića, višestruko nagrađivanog pizza majstora, ove je godine u Napulju APN (Associazione Pizzaiuoli Napoletani) proglasio najboljim pizzaiolom u kategoriji Pizza di Stagione. Radanović, koji je tada obranio svjetsko zlato u disciplini u kojoj pretežno dominiraju Talijani, u Osijek je donio dašak Napulja otvorivši Bocconcino, pizzeriju gdje nam je ranije pripremio šumom inspiriranu pizzu o čemu smo već pisali.

Sada je Alen Radanović još jednom potvrdio kako su trud, predanost i ljubav prema stvaranju pizze ključni za uspjeh, osvojivši 2. mjesto na prestižnom International Pizza Cupu u Italiji!

Inače, Bocconcino je smješten u samom središtu Osijeka, a svjetski prvak u pripremi napuljske pizze u kategoriji sezonska pizza, vlasnik je i drugog restorana u kojem se također priprema pizza. Međutim za razliku od Novog Saloona, Bocconcino je posvećen samo pizzi i pizzi srodnim jelima (sendviči i punjene focaccie).

TAJNE NAPULJSKE PIZZE

Radanović nam je ranije otkrio da je kod prave napuljske pizze važno paziti na detalje. Stoga ovaj osječki pizzaiolo koristi brašno tip 0 ili 00, mozzarellu buffalu kao i rajčice San Marzano. Uzgaja i vlastiti kvasac te pazi da tijesto nikad nije deblje od 3 milimetra, baš onako kako to rade vrhunski majstori u Napulju. Više pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2024 07:42