U centru grada

Otvoren je novi lokal sa superpopularnim njujorškim sendvičima, evo što nude i po kojim cijenama

Nude sendviče s bagel pecivima u nekoliko varijanti, čak i slatke, a u njima možete uživati za visokim stolovima ispred lokala ili ih ponijeti za van

Početkom tjedna u zagrebačkoj Vlaškoj ulici na broju 12 otvoren je Brooklyn Bagel Co., novi lokal u koji Zagrepčani i svi gosti mogu svratiti po sendviče napravljene s bagel pecivima u njujorškom stilu. Nekima je brend možda već poznat, jer John Kent Pepper, vlasnik Brooklyn Bagel Co. već je tri poslovnice otvorio u Dalmaciji, gdje i živi nakon što je iz New Yorka preselio u Hrvatsku.

ŠTO SU BAGELS?

Bagels su meka, u originalu pomalo žilava peciva, priprema kojih je nešto složenija nego kod klasičnih peciva, jer se ona najprije kuhaju, a zatim peku.

Ovo izvorno židovsko pecivo najveću popularnost steklo je kada su ga početkom 20. stoljeća u Ameriku donijeli židovski imigranti. Ubrzo je postalo omiljen doručak, posebice u New Yorku, a često se upravo sendviči s bagel pecivima mogu vidjeti i u popularnim serijama ili filmovima. S vremenom se bagel pecivo počelo vraćati u Europu, otkud je i poteklo.

image
Neja Markičević/Cropix

Bagel sendviče ovdje nude u nekoliko različitih varijanti, i to sa slaninom, jajima i sirom, zatim s lososom, kaparima i krem sirom, tu je i talijanski bagel s mortadelom, salamom, mozzarellom, svježim povrćem i tapenadom, bagel sa šunkom, sirom i krastavcima, bagel s purećom šunkom, sirom, svježim povrćem i pečenom paprikom, potom bagel s mortadelom, sirom, povrćem i aiolijem od bosiljka te još dvije varijante, s gljivama i ukiseljenom mrkvom te veganski s humusom od cikle i svježim povrćem.

image
Neja Markičević/Cropix

Nude i bagelse s krem sirnim namazom ili šmirom, koji kombiniraju s mladim lukom, lososom, s povrćem u vegetarijanskoj varijanti te sa smokvom i medom u slatkoj varijanti. Naravno, tu su i slatke varijante bagel sendviča s čokoladom i bananom, s maslacem i džemom te čokoladnim namazom, kikirikijem i karamelom.

Također, peciva dolaze u nekoliko varijanti pa tako birati možete između klasičnog, sa sjemenkama sezama, s makom, s češnjakom i s lukom i kombinaciju svega zajedno, točnije s klasičnim bagel posipom.

image
Neja Markičević/Cropix

Cijene sendviča ovdje se kreću od 3,50 eura za bagel sa šmirom (sirnim namazom s dodatkom), od 4,75 do 7,50 eura za konkretnije sendviče i od 3 do 4 eura za slatke bagelse. Veličinom je sendvič dovoljan da zasiti srednje gladnu osobu i, zapravo, ovo je dobra opcija kada prolazite centrom grada gladni, a ne ulazi vam se u jednu od pekarnica na koje nailazite putem.

Brooklyn Bagel Co. otvoren je svakog dana od 8 do 21 sat, bagelse možete pojesti na licu mjesta, za visokim stolovima koji se nalaze ispred malog lokala, a možete ih i ponijeti pa u njima uživati, onako, usput, dok šećete gradom ili kod kuće. Više informacija možete pronaći i na njihovim društvenim mrežama.

Zanimljivo je dodati i da je Zagreb već imao restoran, među ostalim, posvećen i bagel pecivima. Prije šest godina, naime, otvoren je Bagels and Lobster Barr, koji je nudio sočne sendviče s nekoliko vrsta punjenja upakiranih upravo u ovo blago žilavo pecivo.

Danas se, osim u novootovorenom Brooklyn Bagels Co., sendviči s bagel pecivima mogu pojesti i u slastičarnicama Torte i to (ili od njih naručiti), o čemu smo pisali ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 08:12