MODERNO I NOVO

Otvoren je novi restoran u centru Zagreba, ovdje možete naručiti tartar, hobotnicu i rižoto, ali i punjenu papriku

Forty Two je zapravo nastavak priče Mime‘s Gourmet Bara, upakiran u veći, moderniji prostor

Ekipa iz Mime‘s Gourmet Bara, donedavno malog restorana u Petrinjskoj, preselila je u veći prostor, na kućni broj 42 u istoj ulici pa su svoj novi lokal odlučili nazvati Forty Two by Mime‘s. Sada su gostima tako na raspolaganju čak dva kata restorana i dvije terase. Ponuda jela prilično je raznolika.

image
Karlo Sutalo/
image
Karlo Sutalo/

Chef Hrvoje Nakić i njegov tim naglasak stavljaju na, kako kažu iz Forty Two by Mime‘s, kvalitetne lokalne i sezonske namirnice, što je jedan od bitnijih segmenata novog restorana. Neka od jela koja nude su beef i tuna tartar, terina od junećeg repa, razne vrste rižota, svježa riba, hobotnica i mesna jela, soparnik, sezonske juhe, kotleti, steakovi i slično. Na meniju se nalaze i deserti kao što su čokoladni i lješnjak lava kolač, sezonski mille feuille i tart od jabuka.

image
Karlo Sutalo/
image
Karlo Sutalo/

Osim standardne ponude, na svom Instagram profilu svakog dana objavljuju i dnevni meni, na kojem se nalaze jela kao što su punjene paprike s pire krumpirom, krem juhe i mesna ili riblja jela. Danas, primjerice, nude ragu od junećih obraza s njokima i pjenom od plavog sira. Cijene dnevnih jela kreću se od 5,50 eura za juhu do 18 eura za obraze. Iz Forty Two također ističu da nude i velik izbor domaćih i stranih vina.

image
Karlo Sutalo/

Dobro je dodati i kako petkom imaju poseban program, kada goste zabavlja DJ-ica, a i sam prostor izgleda prilično dobro, moderno i malo drugačije od svega ostalog što se u blizini može pronaći. Za uređenje interijera zaslužni su Joško Kovač i Katarina Krijan te njihovi partneri Eichholtz i Mashroom Storea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 16:17