Otkako su u suradnji s chefom Massimom Botturom i neprofitnom organizacijom Food for Soul pokrenuli projekt "Why waste?", portal Fine Dining Lovers, jedan od vodećih na svijetu kada je u pitanju gastronomija, sa svojim čitateljima dijeli dobre savjete o maksimalnom iskorištavanju namirnica. Sada su otišli korak dalje i objavili PDF kuharicu prepunu recepata uspješnih chefova i njihovih čitatelja.
Recepte čitatelja ocijenili su i odabrali chefovi koji i sami sudjeluju u Food for Soul projektu, a upravo su i oni podijelili nekoliko svojih recepata.
Ova više nego korisna kuharica ima 100 stranica i u njoj možete pronaći upute za pripremu jela kao što je napuljsko jelo s tjesteninom i krumpirom kod pripreme kojeg chefica Sabrina Russo iskorištava i stari kruh, potom rižoto s arancinima chefa Phila Saneskog i slatki kruh od mrkve chefa Jesusa Eduarda Canachea.
Posebno su nam zanimljivi i recepti za tortilje s cvjetačom, malo drugačiji juhu od rajčice, krokete od riže, krumpir s tzatziki umakom, raviole s patlidžanom, lazanje s brokulom i banana palačinke.
Kuharicu besplatno možete preuzeti ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....