Popularnost koju je banana bread stekao tijekom posljednje dvije godine prilično je nevjerojatna, a broj varijacija na temu zbilja je teško pobrojati. Od veganskih varijanti, do onih s čokoladom, voćem, sočnih, bogatih i jednostavnih, mogućnosti za pripremu ove superpopularne slastice zbilja je nebrojeno mnogo. No, baš kao i kod pripreme svake druge slastice, i kod pripreme slatkog kruha od banane postoji nekoliko važnih pravila kojih je dobro držati se kako bi baš uvijek ispao kako treba.
Izmjerite brašno i pratite recept
Jedna od najvažnijih stavki kod pripreme svakako je količina brašna. Držite se provjerenih recepata i mjera, a dobra ideja bit će i prosijati brašno prije upotrebe.
Također, na popisu sastojaka u američkim receptima često se, uz prašak za pecivo, nalazi i soda bikarbona. Kao i svaki drugi sastojak, i ona ima svoju ulogu pa tako, zamijenite li je u potpunosti praškom za pecivo, vaš banana kruh mogao bi imati drugačiji, nešto blaži okus.
Točne mjere su ključ
U slučaju da postojeći recept za banana kruh želite prepoloviti, svakako se držite zadanih mjera i kada su u pitanju jaja. Tako, primjerice, u slučaju da recept traži jedno jaje, a vi ste sve sastojke odlučili prepoloviti i svejedno dodati cijelo jaje, biskvit bi mogao ispasti previše spužvast. Jaje radije istucite i iskoristite polovicu, a drugu polovicu sačuvajte za neki drugi desert ili pripremu doručka.
Baš kao i kod jaja, oduzimanje od originalne količine šećera, rezultirat će nesavršenim banana kruhom. Smanjujete li količinu šećera, vaša bi štruca slatkog kruha mogla biti manje sočna, a okus nedovoljno intenzivan.
Pripremate li banana kruh s maslacem, također je dobro držati se mjera kako kruh na kraju ne bi ispao pretežak i previše zbijen.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....