Niti jedan liker na svijetu nije ni približno fin kao prirodni slatki napitak od grožđa, drugim riječima prirodno desertno vino. Međutim, kako prirodna desertna vina dobivena od čistog grožđa, bez dodatka kapi vode, a kamoli nekih drugih primjesa, ne mogu biti jeftina, likerske industrijske patvorine nastale u laboratorijima zbog cijene na tržištu i dalje odnose premoćnu pobjedu. Ipak, bez obzira na gargantuovsku razliku u popularnosti desertnih vina i slatkih likera, jedno tradicionalno desertno vino, dalmatinski prošek, upravo proživljava svojevrsnu renesansu. Naime, veći broj dalmatinskih vinara, a osobito članstvo udruge Vino Dalmacije, aktivno se uključio u oživljavanje proizvodnje tradicionalnog prošeka, slatkog vina koje se dobiva prirodnim...
Preporuke Saše Špiranca
Ovo su tri fenomenalna prošeka koja pokazuju da je tradicionalni prošek još živ
Usprkos neizvjesnom iščekivanju hoće li talijanska žalba na naziv prošek kod Europske komisije proći ili ne, dalmatinski vinari ne posustaju od misije oživljavanja slavne tradicije
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....