Planiranje tjednog menija ponedjeljkom, sada već tradicionalno, uključuje razmišljanje o svakom danu u tjednu i ostacima od prethodnog pa smo upravo zato tjedan odlučili započeti slasnim sendvičem s piletinom u kojem možete iskoristiti i ostatke od nedjeljnog ručka. Osim s piletinom, napraviti ga možete i s tunom i još malo ubrzati proces. U utorak se bacamo na pripremu jednostavne, ali aromatične cvjetače pečene u komadu, dok smo srijedu rezervirali za omiljeno nam sezonsko varivo s mahunama. U slučaju da su vas vrući ljetni dani usporili i nemate volje čak niti za dugotrajno stajanje pokraj štednjaka, ovo varivo bit će dobra ideja za ručak za dva dana. U četvrtak mu tako možete dodati tek pohane tikvice iz pećnice i, vjerujte, ekipa za stolom bit će više nego zadovoljna.
Petak je dan za ribu koju smo ovog puta odlučili upakirati u slasnu prhku pitu sa šparogama, dok u subotu radimo palačinke i umjesto klasičnim slatkim namazima, punimo ih piletinom, špinatom i gljivama. U nedjelju se okrećemo što jednostavnijem, ali istovremen raskošnom ručku pa tako radimo mesnu štrucu s jajima i poslužujemo je uz pire ili mladi krumpir iz pećnice i, naravno, ogromnu zdjelu sezonske salate. U nastavku donosimo naše ovotjedne favorite!
PONEDJELJAK
Sendvič s piletinom na malo drugačiji način
UTORAK
SRIJEDA
ČETVRTAK
PETAK
Prhka pita s lososom i šparogama
SUBOTA
Palačinke s piletinom, gljivama i špinatom
NEDJELJA
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....