Sastavili smo popis od sedam recepata kako bismo vam olakšali pripremu ručkova, a ovotjedni meni prepun je povrća i sezonskih namirnica. Nakon vikenda krećemo lagano s tjesteninom s rajčicama, potom s jednim ukusnim jelom od povrća koje će zavoljeti i mesoljupci. Sredinom tjedna možete pripremiti junetinu na žlicu, ukusne rolice od krumpira, a kraj tjedna rezerviran je za brzopotezna jela poput tortilje ili pite od špinata i sira. Nedjelja je rezervirana za nešto svečaniji ručak, a riječ je o pečenom piceku s krumpirima.
PONEDJELJAK
Ovo jelo s tek nekoliko sastojaka gotovo je u trenu, pa ako ste u žurbi probajte ga napraviti. Trebat će vam što zrelije cherry rajčice, češnjak, maslinovo ulje i tjestenina, a na kraju ovom jelu možete dodati svježi bosiljak i dodatno ga začiniti parmezanom.
UTORAK
Ovo jelo puno je sezonskih sastojaka, a osnova su mirisne rog paprike i patlidžani. Vrlo je slično satarašu, a može se jesti s omiljenim žitaricama poput riže, heljde i prosa ili ga možete namazati na prepečeni kruh s malo maslinovog ulja.
PEČENI PATLIDŽAN, PAPRIKA I RAJČICA
SRIJEDA
Nakon jela s povrćem došlo je na red i jedno slasno mesno varivo. Za pripremu ovog jela u jednom loncu trebat će vam nešto više od jednoga sata, a vjerujemo da će se svidjeti i onima koji nisu skloni jelima sa žlicom.
ČETVRTAK
Iako je bezmesno, ovo jelo nije prilog mesu i jede se samostalno, a možete mu dodati umak po želji ili ga kombinirati uz zelenu salatu.
PETAK
Tortilje se mogu pripremati na bezbroj načina, a navikli smo ih jesti s povrćem, mesom ili jajima. Ako ste ljubitelj morskih varijanti pogledajte ovaj recept i isprobajte ih pripremiti s pohanim lignjama i povrćem.
SUBOTA
Ova pita izgledom neodoljivo podsjeća na soparnik, a priprema se od lisnatog tijesta, blitve i kozjeg sira. Vrlo je jednostavna za pripremu, a dobra stvar je i što neće trebati paliti pećnicu jer se peče na tavi.
NEDJELJA
Pečenje je uvijek idealno za nedjeljni ručak jer iziskuje kratku pripremu prije pečenja, a rezultat je vrlo je ukusno i zasitno jelo. Piceka najprije dobro začinite, ubacite u lim za pečenje s krumpirom i mrkvom i pecite, a ako želite postići rumenu i hrskavu kožu pogledajte recept.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....