Plešivica je lijepa u svako doba godine, no u proljeće, kada sve procvate i zazeleni se, postaje zbilja posebno mjesto. Upravo zato, ovo vrijeme prije početka vrućeg ljeta idealno je za zaputiti se upravo tamo, a Festival pjenušaca i jagoda samo je jedan od razloga zašto baš kraj svibnja može biti pravo vrijeme za planiranje tog izleta.
Naime, 25. i 26. svibnja, u subotu i nedjelju, u nekoliko plešivičkih vinarija i na drugim adresama moći će se uživati u dobrim zalogajima i istom takvom vinu. Na festivalu sudjeluju vinarije Robert Braje, Kolarić Coletti, Dobra berba, Gregorić, Griffin Ivančić, Ivan Ivančić, Jagunić, Korak, Kurtalj, Sirovica, Tomac & Bajda, Šember, i od ove godine vinarija Režek, kao i dugogodišnji sudionik Hotel Princess. Također, ove je godine organiziran obilazak nasada jagoda lokalnog proizvođača OPG-a Damir Gregorić.
Posjetitelji festivala moći će prošetati vinogradima, degustirati vino i hranu, ali i uživati u, kako najavljuju organizatori iz Turističke zajednice grada Jastrebarskog, dobroj atmosferi, koja na ovom festivalu vlada svake godine.
ŠTO SE TOČNO NUDI?
Vinarija Coletti posjetiteljima nudi kušanje pjenušaca Blanc, Rose i Pinot Grigio, a uz svaku čašu dobiju se u jagode te se može uživati u slasticama od jagodama i burgerima. Vinarija Dobra Berba, pak, nudi, pjenušce Piena i Piena rose, a od zalogaja tu su slastice Ivane Čuljak iz slastičarnice Neka jedu kolače. Među ponudom hrane naći će se i pokoji tradicionalni zalogaj, poput domaćeg copanjeka u vinariji Gregorić, gdje će se nuditi LaPjen rose, LaPjen classic bijeli, LaPjen - PET-NAT, pjenušac exzotic.
Posebno nam je za oko zapela i ponuda vinarije Griffin Ivančić, gdje će se moći kušati Griffin BRUT, Griffin ZERO, Griffin ROSE, Griffin DARK SIDE, Sparkling cocktail station signature kokteli s GRIFFIN pjenušcima, ali i monoporcije artisan kolač, ponuda brunch jela, koja će biti dostupna od 11 do 13 sati te grill&steak menu od 13 do 21 sat.
Vinarija Ivančić nudi Ivančić blanc de blancs – extra brut i domaće sireve i nareske, vinarija Jagunić Three Stars Brut, Three Stars Rose i Blanc de Blancs rose te dnevni meni, sireve i nareske, dok će u vinariji Korak posjetitelji uživati u Brut nature stare sorte, Brut nature cp&chardonnay, Rose nature pjenušcima te desertima chefa Bernarda Koraka, selekciji sireva i narezaka. Iz vinarije Krešimir Režek najavili su degustaciju pjenušca Režek te također nareske i ručak uz prethodnu najavu.
Vinarija Kurtalj nudi DRI, Rose, Prestige cuvee pjenušce, selekciju sireva i narezaka te guščju paštetu, a ovdje je moguće uživati i u ručku, ali samo uz najavu.
Zanimljiv je i program vinarije Sirovica, gdje će se uz DON SIRO 2018, Pet nat BEN 2021 pjenušce, moći kušati i cheesecake i muffini s jagodinama, a posjetitelji će moći sudjelovati i u Paint&wine radionici.
Tomac&Bajda nudit će svoje "TOMBA" extra brut, "TOMBA" brut, "TOMBA" extra sec pjenušce, sireve i kolače, zatim vinarija Šember Pjenušac Rose, Pjenušac Brut, Pjenušac Blanc de noirs, Pet nat Duck i hranu koju će pripremati food station Dado, dok će se na OPG Gregorić, kao što smo već naveli, moći kušati svježe jagode, kolači, grill i srneći paprikaš.
Hotel Princess će, pak, nuditi pjenušce Millenium Tomac, Rose Šember, Three Stars Jagunić, Leopold Zaher, Brut Griffin Ivančić, Piena, a nude i noćenje od 70 do 84 eura po sobi s uključenim doručkom i opcijom wellnessa.
Sve zajedno, nama zbilja zvuči kao recept za stvarno dobar provod na Plešivici. Cijeli program i dodatne informacije pronađite ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....