Osim za doručak, kao sloj u tortilji ili sendviču, štrudli ili kakvoj dobroj piti, svježi sir možete iskoristiti i kao zdraviju varijantu preljeva za salatu. Skuhajte tjesteninu, nasjeckajte povrće, dodajte komadiće piletine ili tunu, a zatim u blender ubacite svježi sir, dodajte ribanog parmezana, ribane korice i limunova soka, ubaciti možete i inćune i kapare, malo maslinova ulja i režanj ili dva češnjaka.
Kada tu kombinaciju sastojaka izblendate, dobit ćete kremastu smjesu koju vrlo lako možete umiješati u preostale sastojke. Rezultat će biti neodoljivo kremasta salata koju ćete vjerojatno vrlo brzo poželjeti ponoviti. Također, na ovaj način svježi sir možete podvaliti i najmlađima, koji ga često izbjegavaju, a želite li da salata bude još zdravija, koristite posni sir.
U nastavku ostavljamo jednostavan recept za kremastu salatu s piletinom koju vrlo lako možete napraviti i dan ranije te je zatim idućeg dana ponijeti na posao.
Trebat će vam:
- oko 200 g svježeg sira
- 2 režnja češnjaka
- 50 g parmezana
- 1 žlica kapara
- 2 marinirana inćuna
- pola limunova soka
- malo limunove korice
- 1 šaka svježeg vlasca
- 1 konzerva tune
- 400 g tjestenine
- povrće po želji
- sol i papar
Priprema:
Tjesteninu skuhajte po uputama na pakiranju. U blender ubacite parmezan, češnjak, kapare, inćune i blendajte, a zatim dodajte i limunov sok i svježi sir. Blendajte dok ne dobijete kremasti umak. U zdjeli pomiješajte sjeckano povrće, tjesteninu, tunu, dodajte umak, ubacite i sitno sjeckani vlasac, dodatno začinite soli i paprom i dodajte sitno ribanu limunovu koricu. Sve dobro pomiješajte, ohladite i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....