NOMINACIJA ZA PRESTIŽNU NAGRADU

PASTRY CHEF NIŽE PRIZNANJA: Miro Uskoković nominiran je za prestižnu nagradu James Beard Zaklade

 Chefs´Stage
 

Miro Uskoković nominiran je za prestižnu nagradu James Beard Zaklade u kategoriji "Outstanding Pastry Chef". Naime, Zaklada James Beard je nacionalna neprofitna organizacija kulinarske umjetnosti sa sjedištem u New Yorku, imenovana u čast Jamesa Bearda, istaknutog autora brojnih kulinarskih knjiga, chefa i učitelja, koji je također bio poznat kao "dekan američke kuhinje". U duhu ostavštine Jamesa Bearda, Zaklada ne samo da stvara programe koji pomažu u obrazovanju ljudi u gastronomiji, već i podržava i promovira kuhare i druge profesionalce u industriji koji stoje iza nje.

Chefs´Stage

Miro Uskoković je pastry chef američkog The Gramercy Taverna, koji je svojedobno bio uvršten u Top 10 Pastry chef in America for 2015 po izboru Dessert Professional Magazinea, a dvije godine zaredom sudjelovao je na Chefs´Stageu.

Chefs´Stage

Miro Uskoković s kolegicom i pastry cheficom Petrom Jelenić na Visovcu gdje su održali masterclass u sklopu kongresa Chefs´Stage

"Još uvijek mi treba vremena da shvatim da sam stvarno nominiran za nagradu James Beard Zaklade u kategoriji "Outstanding Pastry Chef". Hvala Zakladi i svima koji ste glasali za tipa čije je ime teško izgovoriti. The Gramercy tavern nedostaje mi svakog dana, posebno sada kad bih htio biti uz svoj tim i proslaviti ovaj trenutak koji je njihov koliko i moj!" objavio je Uskoković na svojim društvenim mrežama te nadodao: "Kad sam čuo svoje ime, prvo sam pomislio na svoju majku od koje sam naslijedio ljubav prema slatkom. Koliko bih samo sad želio da je uz mene! Toliko sam sretan što me moja obitelj podržava u onome što radim. Moja sestra i brat te njihovi supružnici oduvijek su me podržavali i na kraju i nagovorili da odem pohađati kulinarsku školu u Americi. Unatoč neprekidnom uvjeravanju "da samo dođem u Indiju" i obitelj moje supruge je uz mene koji me bezuvjetno vole, a Shilpa Uskoković je moj najbolji prijatelj, najveća podrška, brutalni kritičar i vječni izvor inspiracije. Moja polovica u pravom smislu te riječi!" zaključio je Uskoković.

Chefs´Stage

Njegova gastronomska filozofija ocrtava se u riječi - jednostavnost.

"Mislim da trend kompliciranih jela s previše komponenata i fokusom na vizualnu prezentaciju dolazi kraju. Kako u New Yorku tako i u cijeloj Americi vidljiv je povratak k jednostavnijim jelima, a poseban fokus je na organskoj proizvodnji i korištenju namirnica lokalnih proizvođača." svojevremeno nam je rekao te priznao kako mu u Americi nedostaje dobar kajmak, a prvi kolač koji je napravio kao klinac bila je čokoladna torta s džemom od naranče i glazurom, nalik Sacher torti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. prosinac 2024 03:43