KORAK PO KORAK: Škotska jaja (Scotch eggs)
2 jaja
Za meso:
120 g mljevene svinjske potrbušine
1 brioche pecivo
malo mlijeka
sol i papar
malo mljevenih tostiranih sjemenki komorača
sjeckani peršin
Za panadu:
1 jaje
dvije šake panko mrvica
malo brašna
KORAK 1.
Mesu dodajte sol, papar, dva prstohvata sjemenki komorača i sjeckani peršin.
KORAK 2.
Brioche pecivu odstranite koricu te ga namočite u malo mlijeka. Natopljeni brioche zajedno s mlijekom dodajte mesu.
KORAK 3.
Sve dobro promiješajte.
SAVJET: Koristite dva puta sitno mljevenu svinjsku potrbušina jer želite dobiti smjesu nalik pasti. Meso mora imati barem 30% masnoće.
KORAK 4.
Zagrijte vodu za kuhanje jaja do vrenja. Kad voda zavrije, ubacite jaja i namjestite alarm za šest minuta.
SAVJET: Pripremite zdjelu hladne vode s ledom u koju ćete, nakon šest minuta, ubaciti jaja kako biste zaustavili proces kuhanja. Ovaj korak nikako nemojte preskočiti!
KORAK 5.
Skuhana jaja lagano tucite o ravnu plohu i nastavite ih guliti u hladnoj vodi.
SAVJET: Jaja gulimo pod vodom jer ona ulazi u područje između opne i ljuske te tako olakšava guljenje.
KORAK 6.
Odvojite 60 grama smjese od mesa i u ruci formirajte tanku pljeskavicu. Jaje položite u sredinu dlana i ravnomjerno obložite sa smjesom.
KORAK 7.
Jaje uvaljajte u brašno, zatim u jaja i, na posljetku, u panko mrvice.
SAVJET: Prilikom paniranja, jednu ruku koristite za mokre sastojke, a drugu ruku za suhe.
KORAK 8.
Pržite sedam minuta u dubokom ulju na 160 stupnjeva Celzijevih.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....