Fotografije: Mario Kučera i Ganoci Frisch
Molim mjericu matovilca, mjericu rige i može mjericu radiča. Bili smo na placu. Kupili malo cikle i 20 deka domaće fete. Špekeca smo već imali u zalihama. Predlažemo vam salate od kojih biste se mogli najesti. Osvježite ih dodatno narom, a za bogatiji okus ubacite i šaku oraha i velikodušno zalijte maslinovim uljem (maslinjakom od milja).
Stižu recepti:
Izbor Dobre hrane: Mlada salata s divljim radičem, sušenim rajčicama, parmezanom i orasima
- 300 g mlade zelene salate
- 100-200 g divljeg radiča (može i crveni)
- 500 g mini rajčica
- šaka ribanog parmezana
- šaka oraha
- maslinovo ulje
- jabučni ocat
- sol
Očistite i operite zelenu salatu i radič. Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Rajčice stavite u posudu na papir za pečenje ili samo na deblji komad folije koji će zamijeniti posudu. Pospite ih šećerom u prahu i pecite 10-15 minuta, pazite da ne zagore jer će biti gorke. Parmezan naribajte, pospite ga u tankom sloju na tavicu i pecite na laganoj vatri dok ne dobije zlatnu boju. Začinite zelenu salatu solju, jabučnim octom i maslinovim uljem, dodajte orahe, mini rajčice i hrskave komadiće pečenog parmezana.
2. Salata od pečene cikle, graška i fete sira
3. Salata s lososom, kus kusom i avokadom
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....