Gradska atrakcija

PLACe Market vraća se na Dolac, osim dobro poznatih imena, najavljuju i zvučna gostovanja

 Instagram @place.market.cro
Kuhat će nam svima dobro poznati chefovi s domaće scene, a kroz rujan i listopad stižu nam i neka nova lica

Ako živite u Zagrebu i još niste posjetili PLACe Market na Dolcu, tada nek vam ovo bude pozivnica da ga napokon obiđete i doživite atmosferu kakvu smo dosad jedino mogli iskusiti u poznatim turističkim mjestima na Mediteranu, kao što je primjerice Nica ili u obližnjoj Ljubljani, gdje godinama već organiziraju Odprtu kuhnu. Naime, poseban je gušt popeti se stubama na plato najljepše zagrebačke tržnice smještene u centru grada, kada je zaokupi stotine mladih i starijih, domaćih i stranih ljudi željnih dobre glazbe, vedre atmosfere i sjajnih zalogaja. A ima nešto i u tome da dijeliš klupu s potpunim strancima i mišljenja o hrani koju upravo kušaš s mnogih štandova poznatih nam kuhara.

image
Place Market Facebook

A upravo je to najavljeno već za idući petak! Naime, 6. rujna u Zagreb se vraća PLACe Market - jedinstveni festival koji je uspješno revitalizirao Dolac, da osim kao tržnica, u večernjim satima, pa makar jedan dan utjednu zaživi i kao mjesto za izlazak, dobru zabavu i još bolju hranu.

Kako su nam otkrili organizatori, i u ovom dijelu godine s nama će se družiti više-manje isti ugostitelji, a neki pripremaju nova jela. Tako će, primjerice, Marin Rendić pripremati ribu u soli i carpaccio od ribe, naši Gastronomadi će se baviti pomalo zaboravljenom namirnicom orzo, odnosno ječmom te spravljati ječmenu kašu s raznim umacima, a SOI fusion će na licu mjesta razvlačiti Biang biang (bang bang) noodlese, koji će se moći kušati s dva umaka - veganskim s gingerom te drugim baziranim na kuminu i janjetini… Tu je i Noel, Al Dente, Rougemarin, Vinkl, Darling & Shegrts, Androlikos iz Našica, Falafel Inc, Thai Thai, Oui chef, Meat the King, Ferdinand knedle, Francuske delicije, Amelie i Asuka. Naravno, tu je i Noel, a najavljena su i neka gostovanja, koje će nam otkrivati od petk do petka.

image
Instagram @place.market.cro

U svakom slučaju, slijedi nam još jedna gastronomski uzbudljiva jesen na Dolcu na koju ste svi pozvani. Pitate li se još uvijek kako to izgleda, možete provjeriti u našem članku kada smo u srpnju posjetili PLACe Market i izdvojili naše favorite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 07:03