NAPETA BORBA

Pobjednik ove sezone kulinarskog showa MasterChef Hrvatska je Ante Vukadin

Prema riječima žirija, finalisti su u posljednjem kuhanju sezone pokazali najbolje do sada

Ovog ponedjeljka, 30. prosinca, emitirana je posljednja emisija kulinarskog showa MasterChef Hrvatska, u kojoj su snage odmjerili finalisti Sanja Cukon i Ante Vukadin. Njihov zadatak u finalu bio je osmisliti meni u sljedovima, točnije pozdrav iz kuhinje, hladno i toplo predjelo, glavno jelo i desert. Prvo jelo trebalo je biti gotovo nakon 120 minuta kuhanja, a zatim su u jednakim razmacima Sanja i Ante trebali izbacivati i ostala jela.

image

Sanja Cukon i Ante Vukadin

Nova Tv/

Žiri je na kraju kuhanja pohvalio i Sanju i Antu, uz komentar da su ih neka od jela ostavila bez riječi, a pobjedu je na kraju odnio Ante Vukadin.

SAZNAJTE VIŠE: TKO SU SANJA CUKON I ANTE VUKADIN?

image
Nova Tv/

Važno je dodati i da je Sanja Cukon tijekom cijele sezone u velikoj većini izazova bila pri ili na samom vrhu, dok je Ante Vukadin iz MasterChefa ispao prvi, da bi se u 43. epizodi (od 60 koliko ih ima ova sezona) vratio i dogurao do samog finala. Upravo zato što je preskočio velik dio natjecanja, mnogi su do do samog kraja bili uvjereni da će pobjednica biti Sanja Cukon.

image
Nova TV

ŠTO SU KANDIDATI KUHALI?

Dok se Sanja odlučila na meni inspiriran Istrom, otkuda i dolazi, u kombinaciji s kuhinjama zemalja u kojima je živjela, dakle, španjolskom, talijanskom i francuskom kuhinjom, Ante je odlučio sastaviti meni inspiriran tradicijom svoga kraja, a zatim sve upakirati u moderna jela. Sanja je tako započela tartletom s kamenicama i jagodama, s kremom od pjenušca, kavijarom i čili uljem, a Ante kuhanim tijestom punjenim kremom od sira iz mišine.

image
Nova TV

Za hladno predjelo oba kandidata radila su tatarski biftek, s time da je Sanja svoj radila od mesa boškarina i pokušala ga začiniti majonezom s uljem od chorizo kobasice, ali joj nije uspjelo. Ante je radio tatarski s dodatkom pršuta i livanjskog sira, s kajmakom i hercegovačkim uštipkom.

Za toplo predjelo Sanja je radila dekonstrukciju istarske fritaje s tartufima, a Ante je napravio svoju varijantu zeljanice, točnije žličnjak od sira u umaku od špinata. Glavna jela bila su riblja rolica na Sanjinom tanjuru te jelo inspirirano burekom i beef Wellingtonom na Antinom tanjuru. Na kraju, Sanja je za desert pripremala tiramisu na svoj način, a Ante cheesecake s limunom u formi eclaira.

Ovo je prva sezona u kojoj su se u ulozi članova žirija, uz Stjepana Vukadina, našli i chefovi Mario Mihelj i Goran Kočiš. Sudeći prema onome što smo vidjeli u emitiranim epizodama, nova lica dobrodošlo su osvježenje na malim ekranima i publika ih je više nego dobro prihvatila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. prosinac 2024 11:25