Kvalitetno obrazovanje

Počela je 10. Raise the Bar akademija: Podiže standarde u ugostiteljstvu i osigurava bolja radna mjesta

Deseta generacija polaznika Akademije Raise the Bar

 Press
Dubinsko poznavanje opreme, sastojaka i procesa te primjena suvremenih tehnika polaznicima će omogućiti da svom poslu pristupe na inovativan način. Na tom putu će im pomoći gostujući predavači i vrhunski stručnjaci

Deseta generacija polaznika ovog tjedna započela je stručno usavršavanje u sklopu Akademije Raise the Bar, besplatnoga obrazovnog programa Coca-Cole HBC Adria. Među više od 170 prijavljenih, stručni tim odabrao je 15 barmena, barista i konobara koji će svoje praktično i teoretsko znanje podići na višu razinu pod vodstvom barmena i suvlasnika Peaches & Cream bara, glavnog predavača Dominika Bečvardija.

image

Dominik Bečvardi

Press

"Do sada je više od 80 polaznika uspješno završilo Akademiju, a većina ih danas radi u najboljim restoranima i barovima u Hrvatskoj. Uspjeh polaznika potvrda je koliko su usavršavanje i edukacija, koji izlaze iz uvriježenih okvira, nužni za napredak ugostiteljskog sektora. Broj prijava koje smo zaprimili pokazuje nam da u ugostiteljstvu ne nedostaje ambicioznih ljudi koji karijeru žele graditi u sektoru. Na nama je da im pružimo priliku da ostvare svoje ambicije i zato smo ponosni što će Coca-Cola HBC Adria još jednoj generaciji polaznika omogućiti da uče od stručnjaka i steknu iskustvo kojim će doprinijeti daljnjem rastu kvalitete ugostiteljstva", izjavila je Dora Strezova-Nikolova, glavna direktorica Coca-Cole HBC Adria.

image

Filip Verbanac, osnivač i voditelj projekta Raise the Bar

Press

Akademiju Raise the Bar izdvaja pristup edukaciji koji se temelji na poticanju polaznika na promišljanje svakog segmenta posla i na kreativnom pristupu. Dubinsko poznavanje opreme, sastojaka i procesa te primjena suvremenih tehnika polaznicima će omogućiti da svom poslu pristupe na inovativan način. Na tom putu će im pomoći gostujući predavači i vrhunski stručnjaci kao što su sommelier Marko Rundek, direktor i vlasnik Zmajske pivovare Andrej Čapka, vlasnik SOI Fusiona Vedran Gulin te Mišel Posavac, Advocacy Brand Manager tvrtke Monin.

image

Dora Strezova Nikolova

Press

Akademija je dio strateške platforme Raise the Bar Adria kojom Coca-Cole HBC Adria doprinosi povećanju kvalitete obrazovanja radne snage u ugostiteljstvu i turizmu, s ciljem usklađivanja vještina i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika s potrebama poslodavaca. Uz Akademiju, projekt obuhvaća Stipendije za kuhare i slastičare te obrazovni program Raise the Bar Youth namijenjen učenicima završnih razreda ugostiteljskih i turističkih škola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. listopad 2024 13:37