Veliki jubilej

Počinje 500. izdanje Krčkog sajma, poznatiji kao Lovrečeva, na kojem kuha i chef Deni Srdoč

Proslava će trajati od 8. do 10. kolovoza, s osam različitih punktova raspoređenih po gradu Krku

Krčki sajam odnosno Lovrečeva ove godine slavi veliki jubilej – 500 godina postojanja, a proslava će trajati od 8. do 10. kolovoza uz brojne atraktivne sadržaje. Uz bogatu ugostiteljsku ponudu ugostitelja u gradu Krku, kvalitetan izbor hrane i pića na četiri različite lokacije dodatno će obogatiti sajamske dane.

image
Marko Miščević/Cropix

Scenografski elementi i ambijentalno osvjetljenje tik uz more savršeno će se uklopiti u Krčki sajam, a svaki od izlagača svoju će ponudu prezentirati u pomno osmišljenom corneru, prilagođenom ambijentu i lokalitetu.

Na Ribarskom mulu bit će smještena zanimljiva pop up zona pod nazivom Taste of Summer uz jedinstvenu ponudu autorskih zalogaja, neodoljivih ljetnih pića i slatkih delicija prezentirana na osam različitih pozicija. Posebnost ove zone bit će u tome što će se na svakom punktu nuditi različita vrsta jela i pića spremljenih prema originalnim recepturama regionalne craft scene. Posjetitelji će se moći zasladiti na Di Mare i Valle Losca cornerima, a u sklopu ove zone svakako treba izdvojiti Food Experience by Deni Srdoč, renomiranog chefa koji je svojim restoranima priskrbio Michelinove zvjezdice.

image

Chef Deni Srdoč

Filip Gržinčić

”Posjetitelji će na Hiddenovom korneru moći uživati u tri autorska jela koja su inspirirana autohtonim otočnim receptima u modernom twistu. Priprema zalogaja bit će nadahnuta mikrolokalitetom Kvarner mare e monti, a za pripremu će se koristiti isključivo namirnice lokalnog porijekla. Naši meniji uključivat će krčke šurlice, jadranske sipe i hobotnice te janjetinu s otoka Krka. Organizatori Krčkog sajma zaista su pripremili odličan program i veselim se da ću sudjelovati u ovogodišnjem izdanju sajma s pažljivo pripremljenim tradicionalnim jelima prilagođenim suvremenim tehnikama kuhanja" izjavio je Deni Srdoč.
image
Marko Miščević/Cropix

Neće izostati niti izbor vina iz vlastite proizvodnje s oznakom ZOI vinogorja Krk čiji će se punkt smjestiti na Krušiji. Na Škveriću će na meniju biti pečena janjetina - jedno od tradicionalnih jela otoka Krka te piletina, uz šaroliku paletu pića.
S obzirom na raznovrsnu ponudu svatko će na Krčkom sajmu imati priliku pronaći nešto za sebe i kušati neke od delicija ili pak uživati u rashlađenim pićima!

Više informacija potražite na službenim stranicama Turističke zajednice Grada Krka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 05:35