Svi ste pozvani

Počinje iločka berba grožđa, stari srijemsko-slavonski običaj na najljepšoj lokaciji, u staroj jezgri grada

 Press
S godinama je ova manifestacija prerasla u značajan događaj etno-vinsko-turističkog karaktera koja traje više dana i privlači sve veći broj gostiju i posjetitelja

U sklopu 57. Iločke berbe grožđa danas, u četvrtak 5. rujna, počinje središnji dio ove tradicionalne manifestacije, koji će trajati do nedjelje, 8. rujna, kada manifestacija završava. Ove godine, Berba se vraća u staru jezgru grada, podno novoobnovljenih zidina, čiji su obilazak i razgledavanje svakako preporučujemo.

Iločka berba grožđa proizašla je iz starog srijemsko-slavonskog običaja okupljanja pučana u vrijeme početka berbe sa svrhom čuvanja vinograda, slavljenja dobre godine i uroda te neizbježnog druženja, prvenstveno mladih koji nisu imali puno prilike za slobodna druženja u samom mjestu i vinogradima. Do današnjih dana Iločka berba grožđa prerasla je u značajnu manifestaciju etno-vinsko-turističkog karaktera koja traje više dana i privlači sve veći broj gostiju i posjetitelja.

image
Press

Organizatori ističu kako su svi dobrodošli, a pored dobre zabave o kojoj više donosimo u nastavku, posjetitelji će moći uživati i u tradicionalnim delicijama lokalnih ugostiteljskih objekata, posjetiti vinski i poljoprivredni sajam, obići vinske podrume i kušati vrhunska vina.

Prvi dan, u četvrtak, slavi se rođendan Radio Iloka. Zabava kreće već od 21 sat, a prava zabava u 22 sata nastupom Vojka V, nakon kojeg će prisutne posjetitelje zabavljati DJ Vixa.

U petak, 6. rujna, svečani je program najavljen za 20 sati, a nakon njega, kao i svake godine, slijedi spektakularni vatromet. U 22 sata na pozornicu stiže svima poznata Maja Šuput, a nakon nje, dobru zabavu nastavlja Grupa Royal.

image
Press

U subotu 7. rujna, na pozornicu stiže Neno Belan & Fiumens, a nakon toga najavljen je koncert TS Sanjalice.

U nedjelju 8. rujna, posljednjeg dana ovogodišnje 57. Iločke berbe grožđa, na redu je Dječja berba grožđa. Nakon svete mise, u staroj jezgri kreće prigodan program za djecu, koji završava koncertnim nastupom Minee.

Kao i proteklih godina, svi zabavni i kulturno-umjetnički sadržaju su za posjetitelje u potpunosti besplatni, a cijeli raspored događanja možete vidjeti ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2024 13:52