Gdje na izlet?

Počinje najpoznatiji Ljetni festival istarskog pršuta! Kušajte ga u hladu, uz čašu vina i dobro društvo

Više proizvođača najavilo je svoj dolazak na tradicionalni gastro festival u Tinjanu posvećen - pršutu

U petak 12. i subotu 13. srpnja istarski gradić Tinjan ponovno postaje mjesto okupljanja svih obožavatelja finih pršuta. Upravo se tada, s početkom u 18 sati, odvija najnovije izdanje Ljetnog festivala istarskog pršuta!

image
Goran Šebelić/Cropix

U ugodnoj hladovini opustite se uz slasne fete pršuta i čašu vrhunskog vina, a pritom isprobajte proizvode različitih istarskih pršutarni. Program Ljetnog festivala istarskog pršuta sigurno će zadovoljiti i one najzahtjevnije posjetitelje, a njih proteklih godina stvarno nije nedostajalo.

image
Goran Šebelić/Cropix

Podsjetimo, istarski pršut jedna je od najpoznatijih istarskih gastronomskih delicija, a nosi oznaku izvornosti i zemljopisnog porijekla. Istarski pršut suši se na buri bez kože, uz dodatak vrlo malog broja začina.

Od istarskih proizvođača ove gastronomske delicije na ovogodišnjem Ljetnom festivalu predstavit će se pršutane Antolović, Buršić, Dujmović, Milohanić i Tomaso, te OPG Franjul. U goste stiže i poznati proizvođač dalmatinskog pršuta Perajica.

image
Goran Šebelić/Cropix

Iz daleke Španjolske doputovat će PEGAEXPORT SL, a iz Slovenije MIJ d.o.o. Svojim suhomesnatim proizvodima posjetitelje festivala sigurno će pokušati zaintrigirati i OPG Kraljik iz Belišća. Obrt Peršić sa Stancije Šantamarija ponudit će svoj sir, a vinar Mario Banko potrudit će se da svi uživaju u kvalitetnim vinima. Ugostiteljstvo LA.LU d.o.o. brine za koktele i kompletnu ponudu pića na manifestaciji.

image
Goran Šebelić/Cropix

Ulaz na Ljetni festival istarskog pršuta za sve je posjetitelje besplatan, manifestacija započinje u petak u 18 sati, a na štandovima će se nuditi fritule, palačinke, pa čak i pizza. U ponudi će biti i proizvodi lokalnih OPG-ova. Djeca će se moći družiti i uživati u zabavnom parku. Više informacija o zabavnom programu potražite na službenim stranicama Općine Tinjan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. kolovoz 2024 00:01