Kulin, seka, kobase

Ponovno je otvoren delikatesni shop sa slavonskim delicijama na Ilici, evo što je u ponudi

Više se ne zove Kulin Galović, ali u ponudi imaju proizvode po recepturama ovog nekad popularnog proizvođača

Svi oni koji gravitiraju Kegliću s nevjericom su lani gledali u zatvoreni prostor delikatesne trgovine Kulin Galović na križanju Ilice i Trga dr. Franje Tuđmana. Poznati slavonski proizvođača kulena, kako smo već pisali, zatvorio je tada jedinu zagrebačku trgovinu svojim proizvodima, no u njega je nedugo potom uselio Panonis.

image

Panonis, Ilica

Privatni album

Međutim, vijest je kako je ova firma, također kao Galović registriran u Slavonskom Brodu, osim prostora u Zagrebu preuzela i recepture za poznate Galovićeve proizvode. Tako ovdje možete pronaći njegov čuveni kulin, odnosno kulen koji Panonis radi po njegovoj recepturi, zatim kulinovu seku, kobasice i slaninu. Asortiman proizvoda obuhvaća i druge mesne proizvode kao što su, primjerice, čvarci, švargla, šunka ili krvavice, već ovisno o sezoni.

image
Privatni album
image

Suhomesnati proizvodi - kobasice, slanina, čvarci

Privatni album

No, u ponudi su i med OPG-a Oreč, obiteljskog gospodarstva koje se već treću generaciju bavi pčelarstvom, domaći rezanci i mlinci od Sikirevčanke, vlasnice Jasminke Samardžije iz Sikirevaca, kuhani sir, čisti, s vlascem i s paprikom te dimljeni kuhani mini sirane OPG-a Antuna Nikolića iz Sikirevaca, nagrađivana Apuška od dunje, kupine, voćna i od jabuke, kruške te, naravno, šljive.

image

U ponudi su i čvarci, med i Apuška

Privatni album
image

Slavonska slanina i domaći kuhani sir, čisti i s dodacima

Privatni album
image
Privatni album

Cijene nisu male, no ni proizvodi nisu konfekcijski. Tako ćete, recimo, kilogram kulena platiti 43 eura, slavonsku kulinovu seku 27, a slavonsku slaninu 21 euro za kilogram, dok je ona II. kvalitete trenutno na akciji i stoji 8,50 eura. Domaća suha buđola i pečenicu su po 23 eura, šunka po 30, a domaća kobasica 18 eura za kilogram.

Mlinci i rezanci su po 5,85 eura za 500 g, med pakiran u teglicu od 250 g 5,51 euro, a domaća svinjska mast 3,50. Kao nekad Galović, danas i Panonis ima ukrasne kutije u koje možete složiti njihove proizvode i gurmanima pokloniti ono što najviše vole.

image

Domaći mlinci s jajima, Sikirevčanka

Privatni album
image

Domaći rezanci s jajima, Sikirevčanka

Privatni album

Radno vrijeme ove delikatesne trgovine je od ponedjeljka do petka od 7:30 do 20 stai, te subotom od 7:30 do 14:30 sati, a adresa je Ilica 154.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. listopad 2024 17:58