Povratak tradiciji

Ponovno je otvoren popularni bistro u centru, u ponudu su uveli i dnevna jela

Sada Nico‘s ima dvije unutarnje sale, preuređen unutarnji i vanjski prostor, bogatiju vinsku listu, ali i novitete u gastro ponudi

Nakon kratke stanke, zbog preuređenja šetnice Ban centra na Europskom trgu, ponovno je otvoren zagrebački Nico‘s Bar & Bistro na adresi Augusta Cesarca 4 . Iskoristili su ovu priliku da i sami preurede prostor od 200 četvornih metara, a kako ističu, odabrali su čiste linije i boje u jednostavnom spektru s finim materijalima. Prozračan i prepoznatljivog stila koji odlikuje bistro, Nico‘som prevladavaju zelena, zlatna i mint boja stvarajući ugodan ambijent za poslovni ručak, obiteljsko druženje ili intimnu proslavu. Zbog novog koncepta, ova popularna zagrebačka adresa sad ima dvije zasebne sale. No, preuređene su i sve tri terase bistroa, pa će ovo mjesto vrlo vjerojatno biti jedna od onih zelenih oaza u gradu u koju će mnogi svraćati.

image
Filip Popović
image
Filip Popović
image
Filip Popović

Ono najzanimljivije je svakako novi meni mladog šefa kuhinje Tibora Klobučara, koji se educirao u Istanbulu na poznatoj kuharskoj školi Le Cordon Bleu, a sada je imao potpunu slobodu u kreiranju jela koja će u Nico‘su služiti ove jeseni i zime. Ideja ponude je bistro varijanta klasika i tradicionalnih jela sa sezonskim namirnicama. Dodatno, ponudu je proširena s dnevnim jelima za koja inspiraciju Tibor nalazi na obližnjoj tržnici Dolac. Kako je istaknuo, veliku pažnju polažu na kvalitetu namirnica i njihovu obradu kako bi sačuvali sve bitne okuse. Od zanimljivijih jela ističe usoljenu bijelu ribu s ukiseljenom ljutikom, kremom od sira, gelom od limuna i uljem od peršina te pohani goveđi rep s kremom od čičoke, prženim patlidžanom i chutneyjem od šljive te drugi noviteti.

image

Usoljena bijela riba

Filip Popović
image
Filip Popović
image

Pohani goveđi rep

Filip Popović

U novom Nico‘su velika je pažnju posvećena i ponudi vina i ostalih pića, pa je sada na vinskoj listi stotinjak etiketa iz svih bitnijih svjetskih vinskih regija koju je sastavio glavni sommelier Marko Rundek. No, ističu u Nico‘su i specialty kavu te koktele i najavljuju tematske evente koje će pripremati voditelj bara Matija Ivanišević sa svojim timom.

image
Filip Popović
image
Filip Popović
image

Matija Ivanišević, Dragan Marković i Marko Rundek

Filip Popović

Meni bistroa sastavljen je od hladnih i toplih predjela te glavnih jela i priloga, salata i deserata, a dnevna se ponuda mijenja ovisno o dostupnosti namirnica. Bistro radi do četvrtka od 11 do 23 sata, petkom i subotom od 11 do ponoći, a nedjeljom je zatvoren.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 23:18