LIJEPA NAGRADA

Popularni magazin specijaliziran za kavu proglasio je specialty kafić u Rijeci najboljim u Hrvatskoj

Ako niste sigurni gdje otići na kavu u Rijeci, možda vam ovo priznanje, koje je pripalo Marsecchia Specialty Coffee Shopu, odabir učini lakšim

Lijepe vijesti ovih su dana stigle u Rijeku. Tamošnji Marscecchia Coffee Shop proglašen je najboljim specialty lokalom u Hrvatskoj po izboru European Coffee Trip Awards. Riječ je o magazinu koji se bavi isključivo temama vezanim za kavu, a u sklopu kojeg svake godine odabiru i najbolje kafiće u Europi koji nude specialty kavu.

"Uzbudljivo je gledati kako broj kafića koji nude specialty kavu u Europi neprestano raste. Kada vas uvrstimo na našu listu, to znači da smo kao gosti prepoznali vašu kvalitetu", poručili su ove godine, kada i slave deset godina od osnutka magazina.

U glasovanju za najbolji specialty kafić sudjeluju i korisnici njihove aplikacije pa je tako Marsecchia iz Rijeke dobila najviše glasova u Hrvatskoj, u Sloveniji je to bio ljubljanski Stow Coffee, u Srbiji beogradski DRIP Specialty Coffee, a u Mađarskoj espresso embassy u Budimpešti. Rezultate možete pogledati i na njihovom Instagram profilu.

Na društvenim mrežama oglasili su se i iz riječkog Marsecchia Coffee Shopa.

"Oduševljeni smo s vama podijeliti s vijest da je Marsecchia proglašena najboljim specialty kafićem u Hrvatskoj, kao dio European Coffee Trip Awards 2024! Zahvalni smo što smo dio nevjerojatne zajednice ljubitelja kave. Iz našeg malog kutka u Rijeci šaljemo vam veliko hvala od srca", poručili su.

Marshecchiju je krajem 2022. godine otvorio naš poznati barista Luka Panović i od samog početka bilo je jasno da je u pitanju mjesto s velikim potencijalom. Simpatično uređen kafić odmah je postao veliki hit među Riječanima, a popularnost drži i danas, gotovo dvije godine kasnije. Panović je inače javnosti postao poznat 2017. godine, kada je osvojio prvo mjesto na profesionalnom natjecanju barista, tada prvom takve vrste u Hrvatskoj koje je održano u skladu s pravilima Specialty Coffee Association (SCA), važne međunarodne organizacije koja okuplja sudionike iz industrije kave. Na spomenuto natjecanje tada je prijavljen iznenađujuće velik broj kafića i konobara, a 11 najboljih kvalificiralo se za finalno natjecanje u Zagrebu. Natjecatelji su svoje vještine i spretnost prezentirali pred stručnim žirijem, a titulu najboljeg odnio je upravo Panović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. listopad 2024 14:08