elBulli se vratio! Legendarni španjolski chef Ferran Adrià ponovno će otvoriti svoj svjetski poznati elBulli i to osam godina nakon zatvaranja. Međutim, koncept će ipak biti nešto drugačiji. naime, neće posluživati hranu, već će „elBulli1846“ djelovati kao muzej kulinarskih inovacija.
Restoran poznat po avangardnom pristupu kulinarstvu u molekularnoj gastronomiji održao je tri Michelinove zvijezdice i osvojio pet najprestižnijih priznanja u 50 najboljih svjetskih restorana kako donosi portal Fine dining lovers.
Nakon odlaska iz restorana na samom vrhuncu svoje moći, Adrià je osnovao elBullifoundation da nastavi etos, filozofiju i duh kulinarskih inovacija, da nastavi promicati kreativnost i podijeliti je sa svima koji imaju volju i duh za napredak, razvoj i inovacije, čineći ih sudionicima prošlog, sadašnjeg i budućeg iskustva, istražujući i eksperimentirajući kako bi ubrzali talent i pomogli svima da potraže vlastite granice.
"Misija" elBulli1846 "je ... stvoriti kvalitetno znanje o gastronomiji restorana i svemu što ga okružuje", kazao je 56-godišnji Katalonac prije svog nastupa na gastronomskom kongresu Madrid Fusion kako prenosi Fine dining lovers.
Simbolika broja 1846 povezana je s godinom rođenja velikog Auguste Escoffier, koji je rođen u koji je i sam bio pionir visoke kuhinje, a zaslužio je poštovanje cijelog svijeta.
Usprkos svojoj reputaciji najboljeg restorana na svijetu, elBulli je donosio ogromne gubitke i Adrià je odlučio usmjeriti svoju pažnju na osiguravanje svoje kulinarske baštine, kao i na širenje svoje filozofije i tehnika na novu generaciju kuhara. 'eBulli1846' dio je te ostavštine, a otvorit će se u veljači 2020. na eBullijevom izvornom mjestu u blizini grada Roses u blizini španjolske Katalonije, te će poslužiti kao fizički podsjetnik na veličinu restorana i nastavak inovativnog duha.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....